Eindejaar checklist voor je financiën

checklist eindejaarOver enkele weken begint een nieuw (belasting)jaar. In december, maar ook komend jaar kun je mogelijk een paar slimme beslissingen nemen die gunstig zijn voor je portemonnee. De meeste mensen vinden dit geen leuke klus en daarom helpen we je graag met onze handige eindejaar checklist voor je financiën.

1. Checklist huis en hypotheek

  • Overweeg je in 2019 nog extra af te lossen? Lees hier je mogelijkheden.
  • Overweeg je je hypotheek over te sluiten nu de rente laag is? Lees meer over oversluiten.
  • Wist je dat je je hypotheek in 2020 nog steeds kunt oversluiten van niet-NHG naar NHG? Vanaf 1 januari 2020 is dat nog mogelijk als de marktwaarde van de woning lager is de kostengrens voor NHG. In 2020 is die kostengrens 310.000 euro.
  • Wil je een hypotheek met NHG premie afsluiten? Vanaf 2020 wordt de NHG premie verlaagd van 0,9% naar 0,7% van de hoogte van de hypotheek.
  • Wil je samen een huis kopen en kun je nu niet genoeg lenen? Dan kan het lonen om juist even te wachten: tweeverdieners kunnen vanaf 1 januari 2020 meer lenen omdat het tweede salaris niet voor 70% maar voor 80% gaat meetellen.
  • Wil je je huis energiezuiniger maken? Hiervoor kun je in de regel tot 6% van de waarde van de hypotheek lenen. Dat blijft in 2020 ook zo. Wil je je onderzoeken welke energiebesparing slim zijn voor jou? Begin met een energiecheck. Jouw financieel coach kan je ook meer vertellen over subsidies, de subsidiepot van de overheid is komend jaar aardig gevuld, dus slim om daar gebruik van te maken.

 

2. Checklist verzekeringen

  • Eigenlijk een ‘moetje’ voor iedereen aan het einde van het jaar: is het verstandig om over te stappen naar een andere zorgverzekering? Gebruik hierbij onze overzichtelijke en uitgebreide zorgvergelijker.
  • Binnenkort op wintersport? Sluit een goede reisverzekering met wintersportdekking af.
  • Korte dagen en vakanties trekken inbrekers aan. Zorg voor licht en goede beveiliging en check je inboedelverzekering.
  • Onze gouden tip: regel je verschillende verzekeringen voor eens en altijd makkelijk en overzichtelijk. Laat ons het werk voor je doen! Ontdek de Best Uit Garantie. Hiervoor betaal je ons maandelijks en daarvoor houden we al je verzekeringen in de gaten. We geven je een seintje als het beter kan. Mooi voordeel: we regelen je verzekeringen provisievrij, wel zo transparant.

 

3. Checklist vermogen

 

Dat kan makkelijker!

December is voor de meeste mensen een drukke periode. En dan moet je ook nog over je financiën nadenken! Finzie klanten weten dat het overzichtelijker kan, zij hebben een app waarin ze in één oogopslag kunnen zien hoe hun hypotheek en verzekeringen ervoor staan. Daarnaast is er persoonlijke aandacht door ervaren financieel coaches. Wil jij dat ook in 2020? Goed voornemen: maak een afspraak met een financieel coach.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak