Bespaar op je hypotheek via Finzie

Bij Finzie zorgen we graag voor je grote en kleine geldzaken. Zo helpen onze financieel coaches je graag met onafhankelijk hypotheekadvies en vergelijken onze financieel coaches vrijwel alle aanbieders, zodat jij de best passende hypotheek kunt afsluiten. Ook na het afsluiten houden wij je hypotheek in de gaten en kijken we of je kunt besparen door oversluiten, door je renteopslag te verlagen en door rentemiddeling. Kan je hypotheek goedkoper? Dan geven we je een seintje en maken we de overstap zo makkelijk mogelijk voor je. Ook houden we de rentevastperiode voor je in de gaten en checken we of je kunt besparen op je overlijdensrisicoverzekering. Meer weten? Vraag er naar bij je financieel coach.

Maak een afspraak

Besparen op je hypotheek door oversluiten

De hypotheekrentes zijn op het moment nog steeds laag. Hierdoor kan het oversluiten van je hypotheek voordelig zijn. Oversluiten kan voordelig zijn als de actuele hypotheekrente lager is dan je huidige hypotheekrente. Ook wanneer de waarde van jouw woning hoger is dan je openstaande hypotheek kan oversluiten voordelig zijn. In beide gevallen is de kans namelijk groot dat je door oversluiten kunt besparen op je hypotheeklasten.

Besparen op je hypotheek door renteopslag verlagen

Hoe hoger de verhouding tussen je hypotheek en de waarde van je woning, des te meer renteopslag je betaalt. Is de waarde van je woning gestegen? Dan kun je in sommige gevallen de renteopslag verlagen en zo besparen op je hypotheeklasten. Ook als je al aardig wat op je hypotheek hebt afgelost is het verlagen van de renteopslag een optie om je lasten te verlagen. Maar let op! Je kunt je renteopslag alleen verlagen als je een hypotheek hebt zonder Nationale Hypotheek Garantie.

Besparen op je hypotheek door rentemiddeling

Een andere manier om te besparen op je hypotheek, is door gebruik te maken van rentemiddeling. Met rentemiddeling pas je je hypotheekrente aan, zonder je hypotheek over te sluiten. Je hypotheekverstrekker berekent het gemiddelde rentepercentage op basis van je huidige rente en de actuele rente. Vervolgens ontvang je een voorstel van het nieuwe rentetarief en de nieuwe rentevastperiode. Maar let op! Niet iedere geldverstrekker biedt deze mogelijkheid.

Dit is wat onze klanten over Finzie zeggen!

 

Bekijk alle reviews op advieskeuze.nl
Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak