Schade door een verkeersongeval

Als je schade oploopt door een verkeersongeval buiten je eigen schuld, heb je in veel gevallen recht op een schadevergoeding. Om je te helpen bij het claimen van deze vergoeding, werkt Finzie samen met Gevolgrecht Nederland. Op de website kun je een zelftest doen om er achter te komen of je in aanmerking komt voor een schadevergoeding en de hoogte van de vergoeding.

Doe de test

 

Wanneer heb je recht op een schadevergoeding?

Je hebt recht op een schadevergoeding als je kunt aantonen dat je door een verkeersongeval buiten jouw schuld schade hebt opgelopen. Schadeposten die je onder andere kunt claimen zijn de kosten die je maakt voor lichamelijke en geestelijke schade zoals ziektekosten, fysiotherapie en revalidatiekosten, maar ook verloren werkuren en huishoudelijke hulp. Daarnaast kun je de kosten claimen die je maakt voor materiële schade zoals de reparatie van je auto of fiets.

Welke verschillende soorten schade zijn er?

Schade door een verkeersongeval buiten jouw schuld is er in verschillende soorten. Denk bijvoorbeeld aan lichamelijke schade zoals een botbreuk, hersenschudding of zelfs een dwarslaesie, geestelijke schade zoals een trauma of paniekaanvallen en materiële schade zoals een deuk in je auto of een kapotte fiets. Benieuwd of je jouw schade kunt claimen?

Doe de test
Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak