Een reisverzekering afsluiten? Dit moet je weten

Ga je binnenkort op reis en twijfel je of je een kortlopende of doorlopende reisverzekering zal afsluiten? Ben je benieuwd wat een reisverzekering dekt? Of wanneer een reisverzekering verplicht of verstandig is? Wij geven je tips.

reisverzekering

 

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Het is verstandig om een reisverzekering af te sluiten als je op reis gaat. Vooral als je naar het buitenland reist. Het is daarbij slim om goed naar de voorwaarden te kijken, zodat je tijdens je reis niet voor verrassingen komt te staan. De voorwaarden verschillen per type reis en per verzekeraar.

Wat dekt een reisverzekering?

Een reisverzekering is vaak modulair opgebouwd en kan de volgende dekking hebben:

  • Dekking voor bagage: voor diefstal of kwijtgeraakte bagage
  • Dekking voor medische-/zorgkosten: belangrijk in landen met dure zorg zoals Amerika of Australië
  • Dekking voor ongevallen: uitkering na overlijden of invaliditeit
  • Dekking voor pechhulp: dekt kosten onderweg na een ongeval of pech
  • Dekking voor wintersport of andere bijzondere sporten: hoger risico op een ongeval dus extra af te sluiten

 

Kortlopend? Of doorlopend?

Ga je per jaar ongeveer 8 dagen op vakantie? Dan kun je het beste kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is namelijk een stuk goedkoper, omdat je een verzekering afsluit voor een korte periode. Ga je vaker of meer dan 8 dagen aaneengesloten op vakantie? Of ga je regelmatig een weekendje weg? Dan is een doorlopende reisverzekering interessanter.

Welke dekking is verstandig?

Wil je een doorlopende reisverzekering afsluiten? Dan kun je kiezen tussen Europadekking en Werelddekking. Als je meestal binnen Europa op reis gaat, dan is het verstandig om voor Europadekking te kiezen. Ga je dan toch een keer een verre reis maken, dan kun je je verzekering verhogen naar Werelddekking.

Je reisverzekering en corona

De dekking van je reis- en annuleringsverzekering kan door het coronavirus anders zijn dan je gewend bent. Het is daarom verstandig om te checken of je verzekering dekking biedt voor het gebied waar je naar toe gaat.

Zorgkosten in het buitenland

Je zorgverzekering zorgt ervoor dat je in Nederland geholpen wordt als je ziek wordt of een been breekt. Met de basisverzekering heeft iedereen wereldwijd recht op medisch noodzakelijke zorg.

Maar let op! Deze medische kosten in het buitenland worden vergoed tot een maximum waarbij uitgegaan wordt van de kosten in Nederland voor dezelfde behandeling. In het buitenland kunnen zorgkosten soms flink oplopen. Reis je naar een land waar medische zorg duurder is? Dan kan het verstandig zijn om een reisverzekering met dekking voor medische kosten af te sluiten.

Annuleringsverzekering

Een annuleringsverzekering vergoedt de kosten die je maakt als je reis niet door kan gaan of als je reis afgebroken moet worden door bijvoorbeeld een ernstige ziekte of het overlijden van een eerste of tweedegraads familielid. Ook werkloosheid of zwangerschap kan een reden zijn om te annuleren en de kosten terug te claimen bij de annuleringsverzekering. Je kunt een annuleringsverzekering vaak binnen 7 dagen na het boeken van de reis nog afsluiten.

Hulp nodig?

Heb jij geen zin om je te verdiepen in alle verschillende polisvoorwaarden? Maar wil je wel de best passende verzekering? Neem dan contact met ons op, dan helpen we je verder!

Bel ons op werkdagen tussen 8.30 en 17.30 uur op 088 – 766 38 38 of mail naar serviceteam.verzekeren@finzie.nl.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak