Je huis verduurzamen

Wanneer je jouw droomhuis hebt gevonden, wil je natuurlijk maar één ding: zo snel mogelijk de hypotheek rond krijgen. Door alle hectiek schiet nadenk

en over het verduurzamen van jouw nieuwe woning er dan wel eens bij in. Toch is dit juist het moment om er mee bezig te zijn! Het is misschien wel mogelijk om deze kosten mee te nemen in jouw hypotheek. Jouw financieel coach kan je hier alles over vertellen!


Hoe betaal je energiebesparende maatregelen?

Je kunt natuurlijk je spaargeld gebruiken om je woning duurzamer te maken. Maar wat als je niet genoeg spaargeld hebt? Dan kun je ervoor kiezen om een hogere hypotheek af te sluiten. Je kunt tot maximaal 106% van de woningwaarde lenen als je energiebesparende voorzieningen meefinanciert. Jouw hypotheeklasten gaan dan dus iets omhoog maar jouw energiekosten dalen. Daardoor kunnen jouw woonlasten door verduurzaming toch omlaag gaan.

Er zijn wel een aantal voorwaarden bij het extra lenen voor verduurzaming. Jouw financieel coach kan je daar alles over vertellen.

Drie handige tips

Je wil jouw woning verduurzamen, maar hoe? Er zijn ontzettend veel mogelijkheden. We geven je alvast drie handige tips.

  1. Veel gemeenten hebben duurzaamheidsdoelstellingen. Kijk daarom eens naar de subsidiemogelijkheden bij jouw gemeente.
  2. Hoe beter jouw huis geïsoleerd is en hoe meer energie je zelf opwekt, hoe minder energiekosten je hebt. Dit zorgt voor lagere maandlasten.
  3. Geldverstrekkers moedigen verduurzamen vaak aan en lenen je hiervoor extra geld, waardoor je financiële ruimte krijgt om jouw huis duurzamer te maken.

Energiebesparende maatregelen op een rij

Het is altijd slim om te kijken naar de mogelijkheden om jouw (nieuwe) huis energiezuiniger te maken. Er zijn genoeg opties om te besparen op jouw energierekening en het milieu een handje te helpen. Wij helpen jou met het verduurzamen van jouw woning. Denk hierbij aan:

  • Dubbelglas
  • Zonnepanelen
  • Spouwmuurisolatie
  • Vloerisolatie
  • Gevelisolatie
  • HR++ (of hoger) beglazing
  • Een warmtepomp

Leuk voordeel: Als je woning energiezuiniger is dan kan de waarde van jouw woning stijgen.

Doe de gratis check en start met besparen

Soms zorgt een kleine aanpassing al voor veel besparing. Denk bijvoorbeeld aan het wassen van je kleding op 30 graden. Of vervang oude gloeilampen voor energiezuinige led- en spaarlampen. Ook tv’s en computers helemaal uitzetten in plaats van stand-by laten staan kan al veel opleveren.

Wil je de energiebesparing liever groter aanpakken? Dat kan natuurlijk ook! Je kunt een gratis duurzaamheidsprofiel op maat maken. Met het duurzaamheidsprofiel krijg je inzicht op welke manier en tegen welke kosten je jouw woning kunt verduurzamen, wat je gaat besparen en binnen hoeveel tijd je jouw investering terug kan verdienen. Meer informatie over het verduurzamen van jouw woning? Maak een afspraak met een financieel coach online of bij jou in de buurt.


Finzie plant voor iedere klant een boom

Wist je dat Finzie samenwerkt met Trees for All? Dit is een organisatie die jaarlijks tientallen hectare bos in Nederland en in het buitenland aanplant en herstelt. Bij Finzie vinden we het belangrijk om een steentje bij te dragen aan een beter klimaat en om onze CO2 uitstoot te compenseren, daarom planten wij vijf bomen voor iedere klant die zijn of haar woning verduurzaamt via Finzie.

Wil je meer weten over de samenwerking met Trees for All?

Lees meer

Adviseur Duurzaam Wonen

Keurmerk Adviseur Duurzaam Wonen

Bij Finzie vinden we duurzaamheid heel belangrijk. Daarom hebben al onze financieel coaches de opleiding van het Sectorcollectief Duurzaam Wonen gevolgd en zijn zij nu officieel gecertificeerd Adviseur Duurzaam Wonen. Dankzij de opleiding hebben de financieel coaches een nog beter inzicht gekregen in wat er komt kijken bij het verduurzamen van een woning en kunnen zij jou als klant beter adviseren over de  verduurzaming van je (toekomstige) huis.


Energiebesparende maatregelen en je hypotheek

In deze video vertellen we onder andere welke mogelijkheden je hebt om energiebesparende voorzieningen zoals zonnepanelen en isolatie te financieren via je hypotheek.Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak