Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Met zonnepanelen op je dak kun je zelf energie opwekken. Hierdoor kun je flink besparen op je energierekening en krijgt je woning een hoger energielabel. Ook wordt je woning met zonnepanelen in de meeste gevallen meer waard en dat is gunstig als je je woning wil verkopen. Benieuwd of het dak van jouw woning geschikt is voor zonnepanelen en hoeveel je kunt besparen? Vraag het een financieel coach bij jou in de buurt.

Vind een financieel coach

Waarom investeren in zonnepanelen?

Investeren in zonnepanelen heeft veel voordelen. Zo kun je met panelen op je dak zelf energie opwekken, waardoor je minder stroom hoeft af te nemen van je energieleverancier en direct na de installatie gaat besparen op je energierekening. Ook hebben zonnepanelen een positieve invloed op de waarde van je woning. Je woning is met panelen namelijk aantrekkelijker en waardevoller. Daarnaast krijgt je woning een hoger energielabel en kun je de BTW terugvragen bij de Belastingdienst.

De voordelen nog even op een rijtje

  • Lagere energierekening
  • De waarde van je woning stijgt
  • Hoger energielabel
  • BTW teruggave
  • Te veel opgewerkte stroom salderen

Energiebesparende maatregelen en je hypotheek

In deze video vertellen we onder andere welke mogelijkheden je hebt om energiebesparende voorzieningen zoals zonnepanelen en isolatie te financieren via je hypotheek.


Drie pakketten

Bij Finzie vinden we de kwaliteit en de garantie van zonnepanelen heel belangrijk. Daarom kun je via Finzie de Top en Excellent zonnepanelen van SunPower en het Basis paneel van Winaico aanschaffen samen met een omvormer van de Duitse fabrikant SMA. Beide fabrikanten hebben een fabrieksgarantie van 25 jaar. Je hebt bij de aanschaf van panelen via Finzie keuze uit drie pakketten.

Zonnepanelen via Finzie

Het Basis pakket

Deze panelen hebben een opbrengstgarantie van 85,28% over 25 jaar en een totaal vermogen van 370 Wp.

Het Top pakket

Deze panelen hebben een hoge opbrengstgarantie van 87,5% over 25 jaar en een totaal vermogen van 375 Wp.

Het Excellent pakket

Deze panelen hebben de hoogste opbrengstgarantie van 92% over 25 jaar en een totaal vermogen van 425 Wp.

Welk pakket kies jij?

Benieuwd welk pakket het best bij jouw situatie past? De financieel coaches van Finzie zijn gecertificeerd Adviseur Duurzaam Wonen en helpen je graag.

Help mij kiezen

Hoeveel ga jij besparen?

Met panelen op je dak kun je flink besparen op je maandlasten. Hoeveel je precies kunt besparen is onder andere afhankelijk van het type woning en het aantal zonnepanelen. Om je een beeld te geven, hebben we in de afbeelding hieronder de gemiddelde besparing per jaar per type woning weergegeven.

Besparen met zonnepanelenWeten hoeveel jij kunt besparen? Een financieel coach bij jou in de buurt kan een gratis energierapport voor je maken.

Vraag een energierapport aan

Vraag een gratis dakscan aan

Benieuwd of jouw dak geschikt is voor zonnepanelen? Dat hangt onder andere af van het type dak en de ligging van het dak. De meest optimale ligging is een dak op het zuiden, maar een dak op het westen en oosten zorgen ook voor een hoge opbrengst. Jouw financieel coach kan een gratis dakscan voor je maken en uitzoeken of jouw dak geschikt is voor panelen.

Maak een afspraak voor een gratis dakscan
Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak