Hypotheekadvies zonder dat je de deur uit moet? Dat kan! Bij Finzie maken wij het je graag makkelijk. Daarom kun je bij ons zoals altijd een afspraak maken voor een online hypotheekgesprek. maak hier een afspraak
Melding sluiten

Wat is een inboedelverzekering? (En waar moet je op letten)

Verzekeren
Finzie   |  

inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je alle losse spullen in huis tegen schade of diefstal. Zoals bijvoorbeeld je bankstel, tafel, kleding, speelgoed en nog veel meer. Spullen die vastzitten aan je huis, zoals bijvoorbeeld de keuken, vallen onder de opstalverzekering. Een opstalverzekering is een van de verzekeringen die je nodig hebt als je een huis koopt, als je een hypotheek hebt is die zelfs verplicht. Maar hier valt dus niet je inboedel onder, die moet je apart verzekeren. 

Welke dekking kun je kiezen bij een inboedelverzekering?

De dekking van de inboedelverzekering verschilt per verzekeraar. Lees en vergelijk daarom altijd de voorwaarden. Meestal kan je kiezen uit een basisdekking en een allrisk dekking. De basisdekking vergoedt kosten die ontstaan door bijvoorbeeld waterschade, brandschade, diefstal of inbraak. De allrisk dekking is uitgebreider en vergoedt over het algemeen schade die je zelf in huis hebt veroorzaakt. De premie voor een allrisk dekking is vaak wel wat hoger. Heb je kinderen in huis? Dan is het zeker het overwegen waard!

Kostbare spullen

Heb je dure schilderijen of sieraden in huis? Of andere kostbare spullen? Dan valt dit niet altijd onder de dekking van een inboedelverzekering. Je kunt voor dit soort spullen een aparte kostbaarhedenverzekering afsluiten.

Hoe wordt de waarde van de inboedel bepaald?

Vaak wordt de waarde van de inboedel bepaald met de inboedelwaardemeter. Daarbij kunnen postcode, huisnummer en inkomen ook onderdeel zijn van de waardebepaling. Er zijn ook verzekeraars die standaard een hoog bedrag verzekeren zonder andere informatie te gebruiken. Het bepalen van de juiste waarde van de inboedelverzekering is belangrijk om onderverzekering te voorkomen. Als je onderverzekerd bent krijg je bij schade niet het volledige bedrag vergoed.

Hulp en advies bij inboedelverzekering (en meer)

Heb jij geen zin om je te verdiepen in alle verschillende polisvoorwaarden? En wil je wel de best passende verzekering? Neem dan contact met ons op dan helpen we je graag verder. Bel ons op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur op 088 – 766 38 38 of mail naar serviceteam.verzekeren@finzie.nl.

 

Mijn Finzie
Maak een gratis afspraak