Bespaar op je maandlasten: 6 tips!

Bespaar op je maandlastenWil jij aan het einde van de maand geld overhouden voor leuke dingen? Dat snappen wij heel goed! We hebben daarom zes tips voor je op een rijtje gezet zodat jij kan besparen op je maandlasten.

Tip 1: Bespaar op je hypotheek

Heb je een hypotheek? Dan is dat waarschijnlijk je grootste vaste uitgave per maand. Hoe fijn is het dan als je hierop kan besparen. De hypotheekrente is op dit moment nog steeds extreem laag en daarom kan het oversluiten van je hypotheek interessant zijn. Of oversluiten voor jou ook interessant is, hangt af van jouw persoonlijke situatie. Een financieel coach van Finzie kijkt graag naar je mogelijkheden.

Tip 2: Bespaar op je energierekening

De gasprijzen zijn de afgelopen tijd flink gestegen en hierdoor kan je energierekening fors in de papieren lopen. Het vergelijken van energieleveranciers loont daarom de moeite en kan je tientallen tot honderden euro’s per jaar opleveren. Benieuwd of jij kan besparen op je energierekening? Maak hier een vergelijking.

Tip 3: Kies voor verduurzamen

Je kan ook besparen op je energierekening door je woning te verduurzamen. Wek bijvoorbeeld je eigen energie op met zonnepanelen. En heb je een oudere woning? Dan kan je wellicht veel winst behalen met goede isolatie. De financieel coaches van Finzie zijn gecertificeerd Adviseur Duurzaam Wonen en helpen je graag met advies over energiebesparende maatregelen.

Tip 4: Bespaar op je verzekeringen

Ook het vergelijken van je verzekeringen kan je enkele tot honderden euro’s per jaar opleveren. Heb jij weinig schade en kan je kleine schades zoals een kapotte zonnebril of telefoon prima zelf dragen? Dan betaal je nu waarschijnlijk te veel en kan je flink besparen op je premie. Meer informatie over besparen op je verzekeringen lees je hier.

Tip 5: Bespaar op internet, tv en bellen

Heb je een abonnement voor internet, tv en bellen? Ook daar kan je wellicht op besparen. Zorg dat je weet wat je nu per maand gebruikt en vergelijk eenvoudig online alle providers. Zo kan je precies zien of het voor jou voordelig is om over te stappen.

Tip 6: Maak een afspraak!

Er zijn natuurlijk nog meer mogelijkheden om te besparen op je maandlasten, maar niet elke mogelijkheid is voor de hand liggend of zelf uit te zoeken. Zo kan je wellicht ook besparen op je hypotheek door je renteopslag te verlagen of door rentemiddeling. Een financieel coach van Finzie helpt je daarom graag. Plan vandaag nog een afspraak in voor een vrijblijvend oriënterend gesprek.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak