Bespaar op je maandlasten en sluit je hypotheek over

Bespaar door oversluitenWil jij besparen op je maandlasten en heb je je hypotheek nog niet over gesloten? Dan kan dit wellicht een interessante optie zijn. Als huizenbezitter kan je door de huidige lage rente namelijk in veel gevallen flink besparen door je hypotheek over te sluiten. Waarom en wanneer oversluiten interessant is, lees je in deze blog.

Waarom is oversluiten interessant?

Het oversluiten van je hypotheek kan interessant zijn, omdat je hiermee flink kan besparen op je maandlasten. Dit is waarschijnlijk het geval als de rente van je huidige hypotheek hoger is dan de actuele hypotheekrente. Door je hypotheek over te sluiten tegen een lagere rente kan je in sommige gevallen een paar tientjes tot honderden euro’s per maand besparen.

Wanneer is oversluiten interessant?

Oversluiten is interessant als je van niet plan bent om binnenkort te verhuizen, als je rentevaste periode nog een tijd loopt of als je huidige rente hoger is dan de huidige marktrente. Het oversluiten van je hypotheek kan ook interessant zijn als je een hypotheek wil met betere voorwaarden.

Daarnaast is het slim om, als je je woning wil verbouwen en/of wil verduurzamen, te bekijken of oversluiten interessant is. Meer hierover lees je in deze blog.

Extra kosten bij oversluiten

Dat je door oversluiten in veel gevallen kan besparen is prettig, maar houd ook rekening met extra kosten. Zo krijg je in veel gevallen te maken met een boeterente. Dit is een vergoeding voor het vervroegd aflossen van je hypotheek. Ook komen er kosten bij kijken als je je hypotheek oversluit, namelijk:

  • Kosten voor een taxatierapport
  • Kosten voor het passeren bij de notaris
  • Kosten voor hypotheekadvies

Gelukkig betaal je bij Finzie sowieso een van de scherpste adviestarieven in de markt en heeft Finzie slimme diensten waarmee je op kosten kan besparen. Laat je huis bijvoorbeeld taxeren via onze taxatieservice en laat je hypotheek passeren bij een notariskantoor die is aangesloten bij de Nationale Notaris.

Hoeveel kan jij besparen?

Ben je benieuwd hoeveel jij kan besparen door oversluiten? Maak alvast een berekening of maak een afspraak met een financieel coach van Finzie. De eerste afspraak is altijd vrijblijvend!

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak