Bij Finzie kun je nog steeds terecht voor veilig hypotheekadvies. Bekijk hier onze maatregelen rondom het coronavirus
Melding sluiten

Bespaar op je maandlasten en sluit je hypotheek over

Man is blij dat hij kan besparen door oversluitenDoor de historisch lage hypotheekrente kun je als huizenbezitter in veel gevallen flink besparen op je maandlasten door je hypotheek over te sluiten. Volgens Nationale Nederlanden levert oversluiten in ongeveer negen van de tien gevallen lagere maandlasten op. In deze blog lees je waarom en wanneer oversluiten interessant is.

Waarom is oversluiten interessant?

Oversluiten is op dit moment voor veel huizenbezitters interessant. Dit komt door de historisch lage hypotheekrente. Als de rente van je huidige hypotheek hoger is dan de actuele hypotheekrente kun je maandelijks flink besparen op je maandlasten door je hypotheek over te sluiten tegen een lagere rente. Dit kan je per maand een paar tientjes tot honderden euro’s opleveren.

Wanneer is oversluiten interessant?

Oversluiten is echter niet altijd en voor iedereen interessant. Of het in jouw situatie voordelig is, hangt onder andere af van de resterende looptijd van je hypotheek, je hypotheekvorm en de rentevastperiode. Naast het realiseren van lagere maandlasten kan het oversluiten van je hypotheek ook interessant zijn als je bijvoorbeeld een hypotheek wil met betere voorwaarden.

Oversluiten is ook interessant als je je huidige woning wil verbouwen of wil verduurzamen. Je kunt je hypotheek dan oversluiten naar een andere geldverstrekker en de verbouwing meefinancieren in je nieuwe hypotheek. Benieuwd hoe dit precies zit? Je leest het in deze blog.

Waar moet je opletten?

Dat oversluiten in veel gevallen lagere maandlasten oplevert is natuurlijk prettig, maar houdt wel rekening met bijkomende kosten zoals kosten voor een taxatierapport, de notaris en hypotheekadvies. Daarnaast moet je in veel situaties een boeterente betalen. Dit is een vergoeding voor het vervroegd aflossen van je hypotheek.

Meer weten?

Ben je benieuwd hoeveel jij kunt besparen door je hypotheek over te sluiten? Maak dan hier een berekening en bekijk of je kunt besparen of maak een afspraak voor een vrijblijvend hypotheekgesprek en bespreek je financiële situatie samen met een financieel coach van Finzie.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak