Wat doet Nationale Notaris?

Als je een woning hebt gekocht en de hypotheek is afgesloten, komt de notaris in beeld. Bij Finzie willen we je graag ontzorgen en daarom werken wij samen met Nationale Notaris, een landelijk netwerk van hooggekwalificeerde notariskantoren. In Nederland zijn er meer dan 50 notarissen aangesloten bij Nationale Notaris en hierdoor zit er altijd wel één bij jou in de buurt. Heb je een notaris nodig? Vraag ernaar bij je financieel coach of vul het online aanvraagformulier in.

Ik heb een notaris nodig

Waarom heb je een notaris nodig?

Een notaris heb je nodig om de overdracht van de woning te regelen en de hypotheek officieel te maken. Een notaris is namelijk de enige die bevoegd is om een woning te leveren en maakt hiervoor onder andere de leveringsakte en de hypotheekakte op. In de hypotheekakte staan alle gegevens en bepalingen van je hypotheek. Deze akte wordt door de notaris opgemaakt op basis van de instructie van de geldverstrekker.

Wanneer heb je een notaris nodig?

Je hebt een notaris nodig om de daadwerkelijke overdracht van de woning en inschrijving van je hypotheek officieel te regelen. Ook als je je huidige hypotheek wil oversluiten of wanneer je een samenlevingscontract en/of een testament wil laten opstellen, heb je een notaris nodig. Wil je meer weten? Of heb je vragen over het regelen van een notaris? Vraag ernaar bij een financieel coach bij jou in de buurt.

Wat kost de notaris?

Het tarief van notarissen is heel verschillend. Dit komt omdat notarissen zelf hun tarieven mogen bepalen. Finzie heeft een scherp tarief met Nationale Notaris afgesproken.

Tarieven Nationale Notaris

Hypotheekakte en leveringsakte: € 1.275,- incl. btw
Hypotheekakte:  € 795,- incl. btw

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak