Het vergelijken, afsluiten en oversluiten van een lening

Soms heb je net iets meer geld nodig dan je op dat moment hebt. Bijvoorbeeld voor een verbouwing, je auto die aan vervanging toe is, een nieuwe keuken of een lekkend dak. Wat de reden ook is, wij helpen je met het vergelijken en afsluiten van een doorlopend krediet of een persoonlijke lening. Ook voor het oversluiten van je bestaande lening kun je bij ons terecht. Je kunt zelf een lening aanvragen via het online webformulier of door een afspraak te maken met een financieel coach van Finzie.

Berekenen wat je kunt lenen

Vraag vrijblijvend een offerte aan

Voor de aanvraag hebben we een aantal gegevens van je nodig, zoals het gewenste leenbedrag, het doel van de lening en de gewenste kredietvorm. Heb je alle gegevens ingevuld? Dan ontvang je een overzicht van  de mogelijke kredietaanbieders. Maak hieruit een keuze en geef aanvullende informatie, zodat we je een passende kredietofferte kunnen sturen. Let op: een lening afsluiten is niet altijd mogelijk. Kom je er niet uit of heb je een vraag? Bel dan op werkdagen tussen 9.00 en 17.30 uur naar 085-0208661 of mail naar finzie@kredietdigitaal.nl.

Offerte aanvragen

Het verschil tussen doorlopend krediet en persoonlijke lening

Bij een doorlopend krediet krijg je een bedrag beschikbaar. Naarmate je aflost ontstaat er weer de mogelijkheid om op een later moment weer een deel van het krediet op te nemen. Je betaalt alleen rente over het opgenomen deel. De rente en looptijd staan bij een doorlopend krediet niet (altijd) vast. Je maandlasten bedragen doorgaans een vast percentage van de kredietlimiet.

Bij een persoonlijke lening sluit je een lening af voor een vast bedrag. Dit bedrag betaal je in vaste termijnen en binnen een vaste looptijd terug waardoor je de lening uiteindelijk helemaal aflost. In tegenstelling tot een doorlopend krediet staat de rente en de looptijd bij een persoonlijke lening wel vast.

Zo vraag je een lening aan bij Finzie

Wat je kunt lenen is van meerdere factoren afhankelijk. Na het invullen van het online formulier berekenen wij hoeveel je kunt lenen en ontvang je van ons een voorstel.

Het aanvragen van een lening gaat in een paar stappen:

1Vul het webformulier in voor een financieringsaanvraag

Vul het online webformulier in voor een financieringsaanvraag. Zelf kun je via de productvergelijker alvast bekijken welke rente je kunt verwachten.

2Je aanvraag wordt bekeken

Je aanvraag wordt bekeken door de medewerkers van De Krediet Makelaar. Zij kijken of je gegevens compleet zijn en welke informatie eventueel nog ontbreekt. Missen er nog gegevens? Dan nemen zij contact met je op.

3Je aanvraag wordt verstuurd

Zijn je gegevens compleet? Dan wordt je aanvraag verstuurd. De kredietaanbieders doen dan een voorstel van hun rentepercentage en voorwaarden.

4Je maakt een keuze

Ben je akkoord met het voorstel? Dan kun je deze accepteren en de benodigde documenten aanleveren in de ‘mijn omgeving’. Accepteer je het voorstel niet? Of heb je vragen?  Neem dan contact op met De Krediet Makelaar door te bellen naar 088-2277305 of te mailen naar finzie@kredietdigitaal.nl.

5Je aanvraag wordt afgerond

Zodra onze gespecialiseerde partner De Krediet Makelaar alle stukken compleet heeft, inclusief het getekende contract, sturen zij je stukken op naar de kredietaanbieder. De kredietaanbieder zorgt vervolgens voor de uitbetaling van de lening.

Rekenvoorbeeld

Als je overweegt om te gaan lenen wil je natuurlijk weten welke kosten je ongeveer kunt verwachten. De kosten zijn afhankelijk van het kredietbedrag, de rente en de looptijd. In het onderstaande schema zie je een aantal voorbeelden met tarieven voor een persoonlijke lening.

Rekenvoorbeeld persoonlijke lening

Wanneer mag je een lening afsluiten

Vanaf de leeftijd van 21 jaar mag je in Nederland een krediet afsluiten. Er zijn geldverstrekkers die een leeftijd van minimaal 25 jaar aanhouden. Doordat je je geboortedatum invult op het aanvraagformulier worden alleen de geldverstrekkers getoond die op basis van je leeftijd een krediet kunnen aanbieden.

Het risico op terugbetaling van de lening neemt toe als je ouder wordt. Er is daarom bij veel geldverstrekkers een maximale leeftijd voor het afsluiten van kredieten. Dit verschilt per geldverstrekker en is meestal tussen de 65 en 75 jaar.

Lening oversluiten

Heb je al leningen lopen? Dan kan het de moeite waard zijn om over te sluiten. Bij het oversluiten van een lening los je de oude lening af met de nieuwe lening. Sluit je je nieuwe lening af tegen een lagere rente? Dan kunnen je maandlasten omlaag gaan. Meer weten?

Lees de blog

Ga verstandig om met een lening

Het geld dat je leent is niet van jou. Je moet dit uiteindelijk altijd terugbetalen. Ga daarom verstandig om met het geleende geld, leen niet meer dan nodig en los je lening netjes af. Zo voorkom je een negatieve BKR-registratie en financiële problemen in de toekomst. Ook is het belangrijk om de voorwaarden goed te lezen die horen bij het krediet dat je afsluit. Zo kom je niet voor verrassingen te staan.

Let op! Geld lenen kost geld

Geld lenen kost geld. Je betaalt bij een lening namelijk altijd rente. Daardoor betaal je uiteindelijk altijd meer dan alleen het geleende bedrag. Zorg daarom dat je van te voren goed weet wat de lening je kost. Los de lening in een zo kort mogelijke periode af en bedenk je of je de extra maandlasten door de lening over een paar jaar nog steeds kunt betalen.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak