Je huis verbouwen

Je huidige woning voldoet niet meer voor 100% aan jouw woonwensen, maar je kunt of wilt niet verhuizen. Verbouwen kan in dit geval uitkomst bieden. Kun je de verbouwing met eigen spaargeld betalen? Of moet je hiervoor geld lenen?

Er zijn verschillende financiële mogelijkheden wanneer je geld wilt lenen, waaronder het verhogen van je huidige hypotheek of het afsluiten van een persoonlijke lening. Welke optie het best bij jouw situatie past hangt af van meerdere factoren. Jouw financieel coach helpt je verder als je wilt verbouwen en bijvoorbeeld wilt weten of dat binnen je hypotheek mogelijk is.

Maak een afspraak
1Check of je de verbouwkosten kunt meefinancieren met NHG
2Maak gebruik van subsidieregelingen om je huis energiezuiniger te maken
3Ga na of je een vergunning nodig hebt

3 handige tips als je gaat verbouwen

Voordat je een hypotheek af gaat sluiten voor het verbouwen van je woning hebben wij nog een aantal tips voor je op een rij gezet.

Stappenplan hypotheek voor verbouwen

1Oriëntatie

Als je gaat verbouwen, moet je eerst duidelijk in kaart brengen wat je allemaal wilt doen en wat de geschatte kosten hiervoor zijn. Je kunt bijvoorbeeld al een offerte opvragen bij een aannemer, zodat je inzicht hebt in de kosten voor je verbouwing.

2Kennismakingsgesprek

Als je inzicht hebt in je verbouwing en de kosten daarvan kun je naar jouw financieel coach. Je coach onderzoekt wat jouw mogelijkheden zijn voor het verkrijgen van een hypotheek voor je verbouwing. Hierbij kijkt hij of zij onder andere naar je huidige hypotheek en huidige woningwaarde.

3Hypotheekaanvraag

Je geeft jouw financieel coach de definitieve opdracht voor het maken van een onafhankelijk hypotheekadvies en de hypotheekaanvraag gaat de deur uit.

4Voorlopig voorstel

De hypotheekverstrekker komt met een voorlopig voorstel. Als je deze goedkeurt ben je klaar voor de volgende stap.

5Documenten verzamelen

Samen met het Serviceteam verzamel je alle documenten. De doorlooptijd is afhankelijk van hoe snel jij alle gegevens aanlevert.

6Beoordeling documenten

De hypotheekverstrekker beoordeelt jouw documenten en besluit op basis hiervan of er een bindende offerte wordt uitgebracht.

7Offerte tekenen

De bindende offerte wordt door jou en de hypotheekverstrekker getekend.

8De verbouwing kan beginnen

Nu alles geregeld is, kun je beginnen met de verbouwing!

Je bent goedkoper uit met Finzie

  • 100% advies voor 50% van de prijs
  • Eerste afspraak is gratis
  • Blijvend besparen
Wij zorgen voor jouw grote en kleine geldzaken. Afspraak maken? Vind een coach

Vergelijk Finzie met andere aanbieders

Gemiddelde besparing via Finzie
Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak