Hypotheekrente stijgt: profiteer nu nog!

huisje met procent - stijging hypotheekrenteDe hypotheekrente is lange tijd historisch laag geweest, maar daar komt langzamerhand verandering in. Geldverstrekkers hebben hun rente namelijk de afgelopen weken verhoogd en dit zal naar verwachting nog even aanhouden. Dit is dus hét moment om een hypotheek af te sluiten of je huidige hypotheek aan te passen.

Stijging hypotheekrente

Grootbanken hebben een stijging van de hypotheekrente aangekondigd. Afgelopen week hebben twee op de drie geldverstrekkers hun rentes voor meerdere rentevaste periodes ook daadwerkelijk verhoogd. De stijgende rentes gelden vooral voor hypotheken met een rentevaste periode van 10 en 20 jaar. Een aantal grootbanken heeft ook al aangekondigd met een tweede ronde verhogingen te komen.

Profiteer nu nog!

Wanneer je een hypotheek wil afsluiten of je huidige hypotheek wil oversluiten, is dit dus dé tijd om dat te doen. De komende tijd stijgen de hypotheekrentes naar verwachting nog iets verder. De rentes zullen waarschijnlijk niet stijgen naar het niveau van vijf jaar geleden, maar je kunt nu dus nog profiteren van de relatief lage hypotheekrente.

Waarom oversluiten?

Het oversluiten van je hypotheek is voordelig als de huidige hypotheekrente lager is dan de rente die je nu betaalt. Wanneer je kiest voor oversluiten, los je je huidige hypotheek af met een nieuwe. Houd bij het oversluiten van je hypotheek wel rekening met extra kosten, zoals advies- en notariskosten en een eventuele boeterente.

Stormloop aan hypotheekaanvragen

Als gevolg van de stijgende hypotheekrente, is het aantal hypotheekaanvragen de afgelopen twee weken flink gestegen. Hierdoor kan het zijn dat je langer moet wachten voordat je hypotheek helemaal rond is. Houd hier dus rekening mee. Heb je een huis op het oog en wil je een bod uitbrengen? Zorg dan voor een financieringsvoorbehoud van zeker 4 tot 6 weken.

Maak een afspraak!

Wil jij een hypotheek afsluiten of je huidige hypotheek aanpassen? Een financieel coach van Finzie helpt je graag. Maak een vrijblijvende afspraak met een coach bij jou in de buurt en bespreek je mogelijkheden in een (online) hypotheekgesprek.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak