Besparen door je woning te isoleren

Het verduurzamen van je woning kan met verschillende energiebesparende maatregelen. Een van die maatregelen is het verbeteren van de vloer- en spouwmuurisolatie. Met goede isolatie blijft het in de zomer koeler in huis en hoef je in de winter minder te stoken voor een aangename temperatuur. Hierdoor gaan je energiekosten omlaag en kun je besparen op je maandlasten. Meer weten?

Maak een afspraak

Wanneer is isolatie interessant?

Isolatie is vooral interessant voor oudere woningen. Woningen die zijn gebouwd voor 1990 zijn vaak licht geïsoleerd met materiaal waarvan de isolatiewaarde onvoldoende is. Woon je op de begane grond of heb je een kelder onder je woning? Ook dan is isolatie vaak interessant. Er komt namelijk veel kou naar binnen via de vloer. Een financieel coach van Finzie kan je vertellen of isolatie als energiebesparende maatregel voor jouw woning financieel interessant is.

De voordelen van goede isolatie

Isoleren heeft veel voordelen. We hebben de belangrijkste voordelen voor je op een rij gezet:

  • Lagere stookkosten
  • Comfortabeler wonen
  • De waarde van je woning stijgt
  • Hoger energielabel
  • Minder geluidsoverlast

Isolatie en je hypotheek

In deze video vertellen we onder andere welke mogelijkheden je hebt om energiebesparende voorzieningen zoals zonnepanelen en isolatie te financieren via je hypotheek.

Je woning isoleren via Finzie

Wil jij de vloer- en/of spouwmuurisolatie van je woning verbeteren? Maak dan een afspraak met een financieel coach van Finzie en verbeter de isolatie van je woning voor een optimaal wooncomfort. Finzie werkt hiervoor samen met Thermo Solutions.

Maak een afspraak

Spouwmuurisolatie met ThermoFoam

ThermoFoam is een verantwoord isolatiemiddel dat in vloeibare vorm in de spouwmuur wordt verwerkt met lucht en daarna verandert in schuim. Dit isolatiemiddel komt in de kleinste kieren en naden waardoor de volledige spouwmuur wordt geïsoleerd en de meest ideale isolatiewaarde kan worden verkregen.

Vloerisolatie met ThermoSpray Green

ThermoSpray Green is een superisolerend opencellig isolatieschuim dat tegen de onderkant van de begane grondvloer wordt gesprayd om alle naden en kieren af te sluiten. De vloer van je woning wordt hierdoor luchtdicht, maar damp-open en daardoor komt er geen vochtige lucht en kou meer in je woning.

Hoeveel kun jij besparen met isolatie?

Hoeveel je kunt besparen door het verduurzamen van je woning en goede isolatie in het bijzonder, is afhankelijk van je woning. In de afbeelding hieronder kun je het gemiddelde bedrag dat je kunt besparen met goede isolatie per type woning zien.

Besparing per type woning met isolatie

Wil je weten hoeveel jij kunt besparen? Maak een gratis duurzaamheidsprofiel aan.

Gratis duurzaamheidsprofiel
Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak