Finzie volgt de maatregelen van het RIVM over Covid-19, zodat wij je nog steeds van hypotheekadvies kunnen voorzien in een veilig omgeving. Lees hier onze aanpak Lees hier verder
Melding sluiten

Op wintersport? Check je reisverzekering

Sneeuw, sport en veel gezelligheid. Ga je binnenkort op wintersport? Check je reisverzekering en zorg voor een goede wintersportdekking.

Aparte dekking reisverzekering voor wintersport

Met alleen je zorgverzekering kom je vaak van een koude kermis thuis als er iets vervelends gebeurt. Ook de meeste standaard reisverzekeringen dekken niet de risico’s van een wintersportvakantie. Zet je één stap op de piste waarbij je uitglijdt en jezelf bezeert? Dan heb je al een speciale wintersportdekking bij je reisverzekering nodig. Met deze dekking ben je verzekerd voor medische kosten en noodhulp zoals redding, opsporing en speciaal vervoer. Ook schade of diefstal van je sportspullen zijn meeverzekerd.

Dus denk aan je reisverzekering als je afreist naar de sneeuw. Ook als je al een (doorlopende) reisverzekering hebt. Let goed op de dekking, wij helpen je alvast op weg met de checklist hieronder. Of regel je reisverzekering voor de wintersport via ons serviceteam verzekeringen, zij helpen je graag verder.

Checklist reisverzekering wintersport

Wil je er zeker van zijn dat je van je kruin tot je kleine teen verzekerd bent tijdens je skivakantie? Check je reisverzekering en wintersportdekking op deze punten.

  • Medische kosten: ben je volledig verzekerd voor alle meerkosten zoals een helikoptervlucht of een behandeling in een privékliniek? Soms worden deze kosten wel gedekt bij een doorlopende reisverzekering en niet bij een kortlopende reisverzekering. Check dit dus voor je jouw ski’s inpakt.
  • Bagage: is je volledige uitrusting verzekerd tegen verlies, diefstal of beschadiging? En heb je overal de nota’s nog van zoals je ski’s van €600? Die heb je bij verlies, diefstal of beschadiging nodig om geld terug te krijgen van de verzekering. Ook als je ze geleend of tweedehands gekocht hebt. Daarbij komt nog iets als dagwaarde en eigen risico kijken. Bedenk dus voor je op vakantie gaat welke dekking je nodig hebt.
  • Annuleringsverzekering: soms kan je wintersport na alle voorpret toch niet doorgaan. Met een annuleringsverzekering kun je gemaakte kosten terugkrijgen in bepaalde gevallen. Ook voor ‘niet genoten reisdagen’ kan je gecompenseerd worden als je pas later weg kunt of eerder naar huis moet. Controleer goed de voorwaarden van je verzekering om te kijken welke gevallen verzekerd zijn.
  • Aansprakelijkheidsverzekering: het is raadzaam om een verhoogde aansprakelijkheid af te sluiten bij het uitoefenen van zogenaamde risicosporten. Dit dekt bijvoorbeeld ook de schade die je bij het wintersporten aan anderen toebrengt.
  • Rechtsbijstand: wat doe je als iemand anders jou schade toebrengt en het vervolgens ontkent? Dan kan je wel wat extra hulp gebruiken om je recht te halen. Met een aparte rechtsbijstand module in je wintersportverzekering krijg je goede ondersteuning bij juridische problemen en heb je bijvoorbeeld recht op een tolk zodat je aangifte kunt doen bij diefstal.
  • Meeverzekeren familieleden: tip – bij het afsluiten van een verzekering kun je gemakkelijk familieleden meeverzekeren. Bij diverse verzekeraars zijn jonge kinderen zelfs standaard meeverzekerd.

 

Goede voorbereiding is het halve werk

Ons Serviceteam Verzekeringen helpt je graag verder. En wil je geen omkijken meer hebben naar je hele pakket van verzekeringen, maar toch het beste uit zijn? Kijk dan naar onze slimme Best Uit Garantie. Bij Finzie houden we niet van provisie en houden we je verzekeringen continu voor je in de gaten, tegen een eerlijk bedrag per maand. Superhandig!

Veel succes en plezier met de voorbereidingen voor je reis. Naast het afdekken van risico’s kun je zelf ook een hoop voorkomen. Markeer bijvoorbeeld zichtbaar je uitrusting met tape en gebruik een speciaal slotje voor je ski’s of snowboard zodat je rustig op het terrasje kunt zitten. Zo ben jij sowieso het beste uit. En bovenal: have fun!

Mijn Finzie
Maak een gratis afspraak