Zorgverzekeringen vergelijken

Ben je niet tevreden over je zorgverzekering? Of wil je weten wat er nog meer mogelijk is? Dan kan overstappen interessant zijn!

Wat vind jij belangrijk als het om jouw zorgverzekering gaat? Of je bij alle ziekenhuizen terecht kan? Of verwacht je bepaalde kosten te maken en wil je weten of die worden vergoed? Vergelijk binnen 1 minuut je zorgverzekering.

  • Rechtstreeks afsluiten bij de verzekeraar
  • Bespaar vele euro’s
  • Je huidige zorgverzekering wordt voor je opgezegd
  • Maak je berekening op Overstappen.nl

 

Ga naar de zorgvergelijker

Wanneer overstappen?

Van 12 november tot 1 januari heb je de tijd om over te stappen naar een andere zorgverzekering. Je kunt dus jaarlijks kijken of jij met jouw verzekering nog het beste uit bent.

Het vergelijken van verschillende zorgverzekeringen lijkt veel werk. Met een zorgverzekering vergelijker weet je in 5 minuten of jij beter uit kunt of het beste bij je huidige verzekering kan blijven.

Stap je voor 1 januari over? Dan start jouw nieuwe verzekering op 1 januari. Om overstappen nog makkelijker te maken is het niet nodig om je oude verzekering op te zeggen. Dat doet de nieuwe verzekeraar voor jou.

3 tips voor het kiezen van een zorgverzekering

Een zorgverzekering is niet het meest leuke om uit te zoeken. Het is natuurlijk wel heel belangrijk dat je goed verzekerd bent. Wij geven je alvast wat tips om rekening mee te houden.

Tips bij het zoeken van een zorgverzekering

  1. Vergelijk verschillende zorgverzekeringen: ga je voor de laagste prijs of de beste dekking?
  2. Lees de voorwaarden en het overzicht met vergoedingen. Verwacht je kosten te maken volgend jaar? Kijk dan of het onder de dekking valt.
  3. Neem de tijd. De nieuwe voorwaarden zijn in november bekend. Start dan met vergelijken.

Besparen op je zorgverzekering

Er zijn verschillende manieren om te kunnen besparen op je zorgverzekering.

Eigen risico

Ben je weinig ziek? Of kun je de zorgkosten voor een groot deel zelf dragen? Dan is het verhogen van je eigen risico misschien iets voor jou. Als je voor een hoger eigen risico kiest dan gaat de premie omlaag.

Aanvullende verzekering

Je kunt ook besparen op een aanvullende verzekering. Veel kosten worden al vergoed in de basisverzekering. Bekijk daarom goed wat er extra vergoed wordt bij een aanvullende verzekering en of je verwacht dat je daar gebruik van gaat maken.

Goedkoopste verzekering

De goedkoopste verzekering hoeft niet slecht te zijn. Bij het vergelijken is het belangrijk om te kijken welke kosten onder de dekking vallen en welke kosten je mogelijk kan krijgen het komende jaar. Lees altijd goed de voorwaarden en de dekking.

Verzekering vergelijken

Overstappen van verzekering lijkt veel gedoe maar valt eigenlijk best mee. Door een vergelijker in te vullen weet je snel waar je aan toe bent en of je goed zit of beter uit kunt.

Soorten basisverzekeringen

De basisverzekering is in Nederland verplicht. Zorgverzekeraars zijn verplicht om iedereen voor de basisverzekering te accepteren. Ook als je chronisch ziek bent. Je kunt met een basisverzekering kiezen uit verschillende varianten:

Naturaverzekering

Hiermee kun je bij alle zorgaanbieders terecht waarmee jouw verzekeraar een contract heeft gesloten. Als je naar een niet gecontracteerde zorgverlener toe gaat dan krijg je tot maximaal 70% van de kosten vergoed.

Restitutieverzekering

Hiermee mag je zelf jouw zorgaanbieder kiezen. Met deze verzekering kan je dus bij alle zorgaanbieders terecht.

Combinatiepolis

Niet elke zorgverzekeraar biedt deze variant aan. Bij een combinatiepolis wordt bepaalde zorg in natura en andere zorg op basis van restitutie vergoed. Lees bij een combinatiepolis altijd goed de voorwaarden voor je besluit om dit af te sluiten.

Budgetpolis

Deze polis is goedkoper dan een naturapolis. Je kan met de budgetpolis bij een nog kleiner aantal zorgaanbieders terecht dan met een naturapolis.


Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak