Tips & tricks voor je reisverzekering

Blog
Finzie   |  

reisverzekering

Wist je dat je een reisverzekering goed kunt afstemmen op je persoonlijke wensen? Wij geven je een handig overzicht. Om te beginnen: een doorlopende reisverzekering is meestal voordeliger bij meerdere vakanties per jaar of als je langer dan zo’n 2-3 weken weg gaat. Maar waar moet je eigenlijk nog meer op letten? Je leest het in deze blog.

Wat is een reisverzekering?

Een reisverzekering verzekert jou en je eigendommen als je op reis gaat. Zodat je niet plotseling voor hoge kosten komt te staan als je iets overkomt.

Wat vergoedt een reisverzekering?

Over het algemeen vergoedt de reisverzekering de volgende zaken standaard: bagage tot een maximumbedrag, persoonlijke hulpverlening, schade die je veroorzaakt (niet met opzet) en steun via een alarmcentrale. Daarbovenop kies je extra dekkingen in de aanvullende reisverzekering, die specifiek passen bij jouw wensen.

Wanneer heb je een aanvullende reisverzekering nodig?

Je kunt jouw reisverzekering aanvullen met verschillende dekkingen. Dit zijn de meest voorkomende keuzes die je kunt maken:

Reisverzekering wereldreis

Ga je naar landen binnen Europa (en sommige andere landen) dan valt dat over het algemeen binnen je basisdekking. Voor landen die verder weg liggen kies je voor een aanvulling op je reisverzekering. Dat heet een werelddekking.

Geneeskundige kosten

Hier is het belangrijk om te weten wat in je eigen zorgverzekering valt en wat niet.

  • Heb je alleen een basiszorgverzekering? Dan zijn de spoedeisende kosten maximaal verzekerd tot het Nederlands tarief. Als de geneeskundige kosten in het buitenland hoger zijn, dan betaal je dat verschil zelf. En die bedragen kunnen flink oplopen. Let zeker op bij landen zoals Zwitserland, Noorwegen, Amerika of Canada. 
  • Heb je een aanvullende zorgverzekering? Controleer dan of die medische kosten in het buitenland 100% vergoedt.

 

Gevaarlijke sporten en activiteiten

Als je een ongevallenverzekering hebt, hoef je die niet bij je reisverzekering af te sluiten. Ben je avontuurlijk of sportief aangelegd? Let op bij gevaarlijke sporten en activiteiten (en wat daar precies onder valt), want daarvoor heb je een aanvullende verzekering nodig: de dekking wintersport of gevaarlijke sporten. 

Automobilistenhulp

Heb je autoschade? Dan verzekert de dekking automobilistenhulp de kosten om je auto naar een garage of naar Nederland te vervoeren. Bij sommige autoverzekeringen, ANWB of Route Mobiel abonnementen zit deze pechhulp er al in. Dan is extra verzekeren niet nodig. Handig om even te checken.

Zakenreis, studie of stage

Let op: een zakenreis, studie of stage valt niet onder de standaard (doorlopende) verzekering. Hiervoor moet je ook een aanvulling afsluiten.

Contant geld

Wil je contant geld verzekeren? Ook hiervoor kun je een aanvullende verzekering afsluiten.

Reisverzekering afsluiten? 

Als je weet welke dekkingen je ongeveer nodig hebt, dan kun je de verzekering(en) af gaan sluiten. Maar de verzekeringswereld is een jungle: er zijn zoveel aanbieders en zoveel voorwaarden. Dit zorgt ervoor dat het maken van de juiste keuze lastig kan zijn. Finzie neemt dit karweitje graag van je over. Met onze Best Uit Garantie maken we een uitgebreide vergelijking en sluiten we jouw verzekeringen provisieloos af. En als klap op de vuurpijl blijven we continu checken of jouw verzekeringen beter kunnen. Zo ben je altijd het Best Uit!  

Meer weten over onze Best Uit Garantie en wat dit voor jou kan betekenen? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met een financieel coach bij jou in de buurt

Mijn Finzie
Maak een gratis afspraak