Vergelijk en bespaar op je maandlasten: 4 tips

Maandlasten vergelijkenVraag je je elke maand af waar je geld naartoe is gegaan? En wil je graag aan het einde van de maand geld overhouden? Dan hebben wij vier handige tips voor je op een rijtje gezet waarmee jij mogelijk kan besparen op je maandlasten.

Tip 1: Vergelijk je energieleverancier

Als je een eigen huis hebt, heb je elke maand een aantal vaste uitgaven. Eén van die uitgaven zijn de kosten die je maakt voor gas en elektra. Hoe fijn zou het dan zijn als je kan besparen op je energierekening? Het vergelijken van energieleveranciers loont de moeite en kan je een flink bedrag per jaar opleveren.

Vergelijken en overstappen kan op elk moment. De variabele rentetarieven worden bekend gemaakt aan het begin van het jaar en halverwege het jaar. Wanneer je een variabel energiecontract hebt, is het zeker de moeite waard om je energieleverancier ook halverwege het jaar te vergelijken. Het kan namelijk zomaar zijn dat de energietarieven de tweede helft van het jaar stijgen en je kan besparen door over te stappen.

Vergelijk hier jouw energieleverancier en bekijk of je kan besparen.

Tip 2: Vergelijk je abonnement voor internet, tv en bellen

Een ander terugkerende kostenpost per maand is waarschijnlijk je abonnement voor internet, tv en bellen. Een abonnement sluit je vaak af als je ergens pas bent gaan wonen en daarna kijk je hier vaak niet meer naar om. Door eens in de zoveel tijd verschillende aanbieders te vergelijken, kan je wellicht besparen op deze vaste maandlast.

Om het je zo gemakkelijk mogelijk te maken, hebben wij een vergelijker waarmee je binnen een paar kliks alle aanbieders kan vergelijken. Bekijk hier of jij kan besparen op je abonnement voor internet, tv en bellen.

Tip 3: Vergelijk je autoverzekering

Ook een autoverzekering kan een flinke vaste maandlast zijn. Het is daarom slim om af en toe je autoverzekering te vergelijken en eventueel over te stappen. Houd bij het vergelijken rekening met een aantal zaken:

Verzekeraars hebben geen acceptatieplicht: dit betekent dat autoverzekeraars je aanvraag niet hoeven goed te keuren. Als je in het verleden veel schade hebt geclaimd, hebt gefraudeerd of als je een achterstallige betaling hebt gehad vorm je een verhoogd schaderisico en mag de verzekeraar je aanvraag afwijzen.

Wel of geen pechhulpverzekering: als je voor je nieuwe auto een pechhulpverzekering wil afsluiten, is het verstandig om na te gaan of je hier vanuit je dealer recht op hebt. Heb je hier geen recht op? Dan kan je een autoverzekering met pechhulp afsluiten.

Je huidige autoverzekering opzeggen: zeg je huidige verzekering pas op als je nieuwe autoverzekering is goedgekeurd. Als je aanvraag wordt afgekeurd kan het zijn dat je een duurdere verzekering moet afsluiten en dan is het soms voordeliger om bij je huidige verzekeraar te blijven.

Lees hier meer over het vergelijken van je autoverzekering. Liever meteen weten of je kan besparen op je autoverzekering? Ga naar de vergelijker.

Tip 4: Vergelijk je lening en sluit over

Heb je een persoonlijke lening of een doorlopend krediet? Dan kan het de moeite waard zijn om je lening over te sluiten. Je lost je oude lening dan af met een nieuwe. Houd er wel rekening mee dat sommige geldverstrekkers extra kosten rekenen voor het versneld aflossen van een persoonlijke lening.

Benieuwd of jij kan besparen op je lening? Maak dan een online berekening of lees eerst meer over het oversluiten van een lening in deze blog.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak