Besparen op je lening? Sluit dan over!

Koppel is blij dat ze kunnen besparenHeb je 1 of meerdere leningen lopen? Dan kan het oversluiten van je lening(en) verstandig zijn. De rente kan misschien lager en als je alle leningen omzet naar 1 lening is het veel overzichtelijker. Er wordt dan maar voor 1 lening afgeschreven. Bij een lening hoef je niet alleen te denken aan een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Ook op andere financiële verplichtingen zoals roodstand, een termijnbetaling bij een postorderbedrijf of een openstaand bedrag op een creditcard kan je besparen door over te sluiten.

Kleine lening, hogere rente

Voor een kleinere lening betaal je vaak een hogere rente. Heb je meerdere kleine leningen? Dan is het interessant om ze over te sluiten naar 1 grote lening. Dat maakt het overzichtelijker en waarschijnlijk een stuk goedkoper. Je betaalt dan namelijk minder rente. Doordat je minder rente betaalt, zijn je maandlasten lager en kun je er voor kiezen om sneller af te lossen.

Lening oversluiten zonder kosten

Met een nieuwe lening kun je je oude leningen aflossen. Check wel altijd bij je huidige geldverstrekker of er kosten verbonden zijn aan het aflossen van de lening. Voor het versneld of extra aflossen van een persoonlijke lening worden soms namelijk kosten in rekening gebracht. Het aflossen van een doorlopend krediet, roodstand of een creditcard kan meestal kosteloos.

Hoeveel kun je lenen

De aangevraagde lening wordt opnieuw beoordeeld door de kredietverstrekker. Bij deze beoordeling wordt onder andere gekeken naar je inkomenssituatie en betaalgedrag van de afgelopen jaren. Dit bepaalt hoeveel je kunt lenen.

Bereken nu of je voordeliger uit bent

Via onze website kan je zelf de lening vergelijken op rente. Liever advies van een financieel coach? Dat kan natuurlijk ook. Maak een afspraak of ga naar de online berekening.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak