Verhuizen in 2021? Lees deze 7 redenen

Stel gaat verhuizenWil je dit jaar verhuizen? Dan ben je niet de enige! De gemiddelde Nederlander verhuist namelijk gemiddeld 7 keer in zijn of haar leven. Wij hebben 7 redenen om in 2021 te verhuizen voor je op een rijtje gezet.

1. Lagere maandlasten

De rente die je betaalt voor je hypotheek bepaalt voor een groot deel hoe hoog je maandelijkse lasten zijn. Betaal je nu een hoge hypotheekrente? Dan kun je waarschijnlijk flink besparen op je maandlasten als je gaat verhuizen. Op dit moment is de hypotheekrente namelijk nog steeds historisch laag, waardoor je vaak zelfs een groter huis kunt kopen tegen lagere maandlasten.

2. Een beter energielabel

Heeft je huis een energielabel C of lager? Dan is het interessant om je huis te verduurzamen. Als je dit niet ziet zitten, kun je ervoor kiezen om te verhuizen naar een huis met een beter energielabel, zoals een nieuwbouwwoning. Huizen die nu gebouwd worden zijn voorzien van energiebesparende maatregelen en hebben daardoor standaard een A-label. Door te verhuizen naar een huis met een A-label kun je flink besparen op je maandelijkse energielasten.

3. Gezinsuitbreiding

Is er een baby opkomst? Dan is de kans groot dat je extra ruimte nodig hebt. Gezinsuitbreiding is een veel voorkomende reden om te verhuizen door de behoefte aan een extra slaapkamer of tuin. Ook het verhuizen van de grote stad naar een rustiger gebied buiten de stad kan een reden zijn om te verhuizen als er een kleintje op komst is.

4. Geen kinderen meer thuis

Andersom werkt het vaak hetzelfde. Gaan de kinderen uit huis? Dan heb je meestal extra ruimte over waar je niks mee doet, maar wel moet schoonmaken. Dit is een veel voorkomende reden om op latere leeftijd te verhuizen naar een kleinere woning zoals een appartement.

5. Meer wooncomfort

Ook de behoefte aan meer wooncomfort kan een reden zijn om te verhuizen. Droom je bijvoorbeeld van een woonkeuken, grote achtertuin of een ruime zolder en is deze droom in je huidige woning niet te realiseren? Dan is verhuizen een goede optie! Je kunt je nieuwe huis dan helemaal naar wens inrichten.

6. Een echtscheiding

Gaan jij en je partner uit elkaar? Dan moet een van de twee waarschijnlijk verhuizen of misschien wel allebei. Als een van jullie in het huis blijft wonen, moet de ander uitgekocht worden. Meer hierover lees je in deze blog.

7. Van huur- naar koophuis

Woon je op dit moment in een huurhuis en betaal je je elke maand blauw aan dure huur? Dan is verhuizen naar een koophuis misschien een goede optie. Je kunt op dit moment namelijk een hypotheek afsluiten tegen een lage rente. Hierdoor kun je waarschijnlijk flink besparen op je maandlasten. Benieuwd hoeveel je kunt lenen? Maak dan hier een hypotheekberekening.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak