Je woning verbouwen? Dit zijn je financieringsmogelijkheden

stel is bezig met verbouwing woningHeb je een nieuwe woning gekocht en wil je deze verbouwen? Of wil je je huidige woning opknappen met bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, keuken of uitbouw? Dan zijn er verschillende manieren om deze verbouwing te financieren. In deze blog lees je welke financieringsmogelijkheden je precies hebt. 

De verbouwing meefinancieren in je hypotheek

Heb je je eerste of volgende woning gekocht en wil je deze door middel van een verbouwing omtoveren tot je droomhuis? Dan kun je de kosten voor de verbouwing wellicht (deels) meefinancieren in je hypotheek. De verbouwing moet er dan wel voor zorgen dat de woning in waarde stijgt. Hiervoor moet een taxateur langskomen om te bepalen of en hoeveel je woning meer waard wordt. Deze eventuele waardevermeerdering stelt de taxateur vast in een taxatierapport. De bank heeft dit rapport nodig om te bepalen of je wel of niet extra mag lenen om de verbouwing te betalen. Je kunt hier een taxatie aanvragen. 

Het verhogen van je huidige hypotheek

Heb je al een woning en wil je je huidige woning verbouwen? Dan is het verhogen van je huidige hypotheek in sommige gevallen een goede optie. Bekijk van te voren wel goed wat het verhogen van je hypotheek betekent voor je maandlasten. Je kunt hiervoor zelf een berekening maken van je (nieuwe) maandlasten. Liever een afspraak met een financieel coach van Finzie? Dat kan natuurlijk ook! 

Jouw hypotheek oversluiten

Een andere manier om de verbouwing van je woning te financieren is het oversluiten van je hypotheek. In dat geval sluit je je huidige hypotheek over naar een nieuwe hypotheek. De hypotheekrente is nog steeds historisch laag, dus het oversluiten van je hypotheek kan veel voordelen opleveren. Houd bij het oversluiten van je hypotheek wel rekening met extra kosten. Denk hierbij aan kosten voor notaris, taxatie, advies en een eventuele boeterente. Benieuwd of oversluiten in jouw situatie een goede optie is? Bespreek het met een financieel coach bij jou in de buurt. 

Duurzaam verbouwen

Wil je je nieuwe of huidige woning verbouwen om je woning energiezuinig(er) te maken? Ook dan kun je de verbouwing in veel gevallen meefinancieren in je hypotheek. Hoeveel je kunt meefinancieren voor de verduurzaming van je woning, is afhankelijk van je financiële situatie. Meer hierover lees je in deze blog

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak