10 zekerheden die je krijgt met hypotheekadvies van een financieel coach

financieel coach finzie Alberto Rotterdam

Twijfel je over zelf een hypotheek afsluiten? Dat is een grote beslissing, dus die moet je goed kunnen onderbouwen. Je wilt bijvoorbeeld op korte termijn zo laag mogelijke maandlasten, maar ook dat jouw hypotheek met je mee groeit in de toekomst. Een financieel coach helpt je aan de ideale hypotheek voor jouw situatie én toekomstwensen. Zo ben jij altijd het best uit.

10 zekerheden die je krijgt als je kiest voor hypotheekadvies van een hypotheekadviseur

1. Vergelijking alle aanbieders betekent de beste voorwaarden en hypotheekrente

Als je hypotheekadvies krijgt van een onafhankelijke financieel coach, kan je kiezen uit een vergelijking van alle geldverstrekkers. En sommige banken verstrekken alleen een hypotheek via een erkende hypotheekadviseur. Je kan dan als het ware appels met peren vergelijken en kijken welke je het lekkerste vindt. In het geval van hypotheken kan je uitgebreid zoeken naar de voorwaarden en hypotheekrente die het beste bij jouw situatie past! De adviseur kijkt bijvoorbeeld naar:

 

2. Je krijgt een uitgebreid financieel rapport

Een financieel coach is verplicht om zijn advies te motiveren gebaseerd op jouw situatie. Dit doet hij meestal met een financieel rapport. Zo’n rapport bevat een hoop waardevolle informatie waardoor je veel financiële duidelijkheid krijgt. In een financieel rapport staat bijvoorbeeld:

  • waarom je voor de uiteindelijke gekozen hypotheekvorm kiest
  • de bijbehorende rentevaste periode
  • wat er gebeurt als je onverwachts overlijdt
  • de gevolgen als je werkloos wordt
  • hoe je situatie er bij arbeidsongeschiktheid uitziet
  • je hypotheeksituatie wanneer je met pensioen gaat
  • in hoeverre je hypotheeklasten betaalbaar zijn en blijven bij deze risico’s

 

3. Je kiest voor een toekomstbestendige hypotheek

De financieel coach luistert heel goed naar jouw wensen: voor nu en in de toekomst. Door jouw wensen af te wegen op basis van een uitgebreide vergelijking van geldverstrekkers én een schat aan ervaring, krijg je uiteindelijk een hypotheek die perfect met je meegroeit.

4. Je weet dat jouw inkomen genoeg is voor de hypotheek

Met je inkomen kan je vooraf al inschatten wat je maximaal kan lenen. Een hypotheekadviseur baseert natuurlijk ook zijn hypotheekberekening ook op jouw inkomen. Maar hij houdt verder rekening met de ontwikkeling van jouw inkomen, je uitgavenpatroon en je verdere toekomstplannen.

Misschien wil je wel minder gaan werken, of verwacht je juist dat je inkomen enorm groeit in de komende jaren. Verder berekent een adviseur wat je aan eigen geld nodig hebt om een huis te kopen of om een woning te verbouwen. Kom je daarin nog tekort? Dan kan je samen berekenen wanneer je genoeg gespaard kan hebben om toch te kunnen kopen of verbouwen.

5. De financieel coach vertelt je over de risico’s

Een hypotheek is waarschijnlijk je grootste financiële verplichting ooit, dus er zijn ook risico’s aan verbonden. Financieel coaches kunnen je de gevolgen van die risico’s haarfijn uitleggen. Standaard risico’s zijn bijvoorbeeld:

  • werkloosheid
  • arbeidsongeschiktheid
  • pensioen
  • overlijden van jou of je partner
  • het einde van je relatie, als je samen een huis koopt

 

Bonus voordelen van Finzie’s coaches

6. Je krijgt deskundig advies over je huidige (aflossingsvrije) hypotheek

Een aflossingsvrije hypotheek leek ooit een heerlijk idee: toch een hypotheek, maar geen aflossingsschema. Je betaalt meestal alleen periodiek rente over je lening en hoeft de rest pas aan het eind van de looptijd af te lossen. Juist deze vrijblijvende hypotheekvorm brengt grote risico’s met zich mee:

  • Wat doe je als je aan de eindstreep niet genoeg geld hebt om de lening mee af te lossen?
  • Of naar welke hypotheekvorm zet je jouw aflossingsvrije hypotheek om?

Dit zijn belangrijke vraagstukken die je het beste kunt bespreken met een ervaren financieel coach. Want met goed advies, kan jij pas echt slimme keuzes maken zodat je ook in de toekomst lekker blijft wonen.
Natuurlijk kan je ook met andere adviesvragen bij een financieel coach terecht. Wat dacht je bijvoorbeeld van het oversluiten van jouw huidige hypotheek? Dit kan je keiharde knaken opleveren als je het goed doet!

7. Je regelt de hypotheek online

Grote kans dat je graag persoonlijk hypotheekadvies wilt ontvangen van een erkende financieel coach. Nog grotere kans dat je daarna zo snel mogelijk de hypotheek verder wil rond maken. Omdat je bij Finzie je documenten direct online upload, zit je niet vast aan fysieke vervolgafspraken. Dit heeft veel voordelen:

  • je kan je documenten (samen met je partner) online verzamelen in Mijn Finzie
  • na het uploaden van je documenten kan jouw aanvraag kan direct beoordeeld worden
  • je bespaart door deze slimme systemen direct op je hypotheekadvies

8. Je kiest een financieel coach bij jou in de buurt

Ook al wil jij hypotheekadvies via de webcam, toch is het handig om een lokale financieel coach in de hand te nemen. Mocht je op een later moment opeens dringende vragen hebben of nog fysiek willen afspreken: da’s no problemo met een coach in de buurt! Zoek je bijvoorbeeld een coach in het hoge noorden? Dan is Wayne Jansen je man ;)

9. Alle financieel coaches zijn gecertificeerd

Omdat we kwaliteit en service heel belangrijk vinden, gaan onze financieel coaches door een strenge keuring. Elke coach is een ervaren rot en heeft de benodigde diploma’s. Bovendien hebben ze allemaal hetzelfde doel: jou tegen een hele scherpe prijs een kneitergoed advies geven. Klinkt dat al ideaal?

10. Je krijgt een jaar lang de Best Uit Garantie

En blijft dus net zo hard door besparen. Onze Best Uit Garantie is een slimme app die elke maand checkt of je nog het Best Uit bent met je geldzaken. Kan je gebruik maken van een betere deal? Dan kan je met één klik op de knop overstappen, regelt ons serviceteam de overstap en betaal jij géén provisie. Met een beetje geluk bespaar je zo nog eens €200 in een jaar.

Vraag altijd wat een hypotheekadviseur binnen zijn adviesprijs voor je doet!

Soms denk je helemaal klaar te zijn als je een ‘hypotheekadvies’ krijgt. Toch verschilt het per adviseur wat je hiervoor krijgt. Misschien moet je wel extra betalen als je ook een overlijdensrisicoverzekering, woonlastenverzekering, overbruggingskrediet of bankgarantie wilt. Banken en verzekeraars bieden vaak alleen hun eigen hypotheek of verzekering aan. Vergeet ook niet om de bemiddelingskosten te vragen. Meestal komt dit nog bovenop je advieskosten, waardoor je opeens eens stuk duurder uit bent. Bij Finzie krijg je al voor € 1.499,- hypotheekadvies, inclusief bemiddeling! Ook dan ben je het Best Uit. Bespreek het direct met je dichtstbijzijnde coach!

  • Geen verborgen kosten
  • Duidelijke taal zonder kleine lettertjes
  • Continu op zoek naar de beste deal
Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak