Hoe kun jij jouw woning energiezuinig maken?

Hoe kun jij jouw woning energiezuinig maken?

Veel huizen die nu worden gebouwd zijn energieneutraal. Maar wat als je al jaren in een hele fijne woning woont en die energiezuiniger wilt maken? Er zijn genoeg opties om te besparen op jouw energierekening en het milieu een handje te helpen. Wij zetten jouw opties voor je op een rijtje.

Dubbelglas

Het zal je verbazen hoeveel huizen in Nederland nog enkel glas hebben. Je bent dus echt geen uitzondering als je nog geen dubbelglas hebt. Dit is wel een goede manier om snel verschil te merken op jouw energierekening. Zeker wanneer je grote ramen hebt. Het is wel een kostbaar klusje en veel glaszetters zijn ontzettend druk. Wil je dubbelglas? Dan zul je waarschijnlijk een paar maanden moeten wachten voor je aan de beurt bent. Wees dus slim en bel nu al voor een afspraak, dan zitten ze er sowieso voor de volgende winter in.

Hoeveel bespaar je met dubbelglas?

Dat is natuurlijk afhankelijk van hoeveel vierkante meter ramen je hebt. Laten we uitgaan van een gemiddelde tussenwoning. Deze woningen hebben zo’n 20 m2 glas. Als dit allemaal enkel glas is en je laat het vervangen door HR++ glas, dan bespaar je ongeveer € 300,- per jaar. Het plaatsen kost gemiddeld € 3.000,-. Dat betekent dat je het in 10 jaar tijd hebt terugverdiend.

Spouwmuurisolatie

Dubbelglas laten zetten niet de goedkoopste optie. Als jouw spouwmuren nog niet geïsoleerd zijn, is dit een goedkopere optie. Daarbij is het in de meeste gevallen zo gebeurd. Veel spouwmuren zijn hol en kunnen van buitenaf geïsoleerd worden. Hierbij wordt er isolatiemateriaal in je muur gespoten. Zo blijft het in de zomer koeler in huis en in de winter houdt het de warmte vast.

Zonnepanelen

Heb je een dak dat een groot deel van de dag vol in de zon staat? Dan is het een perfect dak voor zonnepanelen! Zo kun jij jouw eigen energie opwekken, geld besparen en het is nog eens beter voor het milieu ook! Wil jij weten hoeveel zonnepanelen er op jouw dak passen en hoeveel jij er nodig hebt voor jouw energieverbruik? Ga langs bij een Finzie coach bij jou in de buurt. Hij of zij kan jou precies vertellen hoeveel er op jouw dak passen en wat het jou aan energiebesparing gaat opleveren.

Vloerisolatie

Ken je dat gevoel: met je sokken over een ijskoude vloer lopen in de winter? Dat is super koud en ook niet energiezuinig! Zeker wanneer je op de begane grond woont of een kelder onder je huis hebt, komt er veel kou via je vloer binnen. Je vloer isoleren loont dus. Dit kun je doen door een isolatielaag op het beton te leggen en daarover de vloer die je wilt. Of als je een kelder hebt, kun je ook isolatiemateriaal tegen het plafond van je kelder bevestigen.

Dakisolatie

Warmte stijgt en dus verlies je warmte via je dak. Hoe beter jij jouw dak geïsoleerd hebt, hoe minder warmte je verliest.

Je kunt je dak op meerdere manieren isoleren. Je kunt isolatiemateriaal aan de binnenkant bevestigen of onder je dakpannen. Gebruik je jouw zolder maar zelden? Dan kun je ook de vloer van jouw zolder isoleren. In de meeste gevallen is dat de makkelijkste optie van de drie. Het levert ook de minste energie besparing op, maar alle beetjes helpen.

Zo financier je het energiezuinig maken van jouw woning

Wil jij jouw woning graag energiezuinig maken, maar heb je niet genoeg spaargeld om jouw huis aan te pakken? Ga dan eens langs bij jouw financieel coach. Hij of zij denkt met je mee over de opties. In veel gevallen kun je jouw hypotheek uitbreiden voor het energiezuinig maken van je woning of kun je een extra lening aangaan. De eerste afspraak is sowieso gratis, dus ga gerust langs voor een kopje koffie!

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak