Pensioen aanvullen met overwaarde? Dit zijn je mogelijkheden

Vrouw is blij met overwaardeAls je na jaren hard werken met pensioen gaat, wil je daar natuurlijk optimaal van genieten. Misschien wil je juist dan die ene (verre) reis maken? Of wil je je huis verbouwen? Dan heb je wel wat financiële ruimte nodig. Als je overwaarde op je huis hebt kun je deze gebruiken om je pensioen aan te vullen.

Wat is overwaarde?

Er is sprake van overwaarde als de waarde van je huis hoger is dan je hypotheek. Je hebt dan vermogen dat vastzit in je huis. Je kunt dit vermogen gebruiken door je overwaarde op te nemen. Dit kan bijvoorbeeld door een hypotheek af te sluiten. Verschillende geldverstrekkers hebben een speciale hypotheekvorm waarmee je je overwaarde kunt benutten. Met het vermogen dat vrijkomt kun je je pensioen aanvullen.

Een hypotheek om overwaarde te gebruiken

Er zijn verschillende geldverstrekkers en banken die voor senioren een speciaal product hebben ontwikkeld om overwaarde te gebruiken. Deze hypotheekvormen zijn ook wel bekend als een overwaarde hypotheek of een verzilver hypotheek. Dit is een hypothecaire lening met je huis als onderpand. Je lost deze hypotheekvorm af als je je huis verkoopt.

De hoogte van de hypotheek is afhankelijk van de overwaarde op je huis, de looptijd van de hypotheek, de rente, je betaalcapaciteit en eventuele overige wensen. Een financieel coach van Finzie bespreekt graag jouw financiële mogelijkheden in een vrijblijvend gesprek.

Met overwaarde je pensioen aanvullen

Het vermogen dat vrij komt uit de hypotheek, kun je afhankelijk van je wensen in een keer of maandelijks laten uitkeren. Een combinatie van beide is ook mogelijk. Het vermogen dat vrij komt mag je naar eigen wens gebruiken. Je kunt er dus je pensioen mee aanvullen, maar je mag het ook gebruiken voor een nieuwe badkamer of een mooie reis. Meer hierover lees je in deze blog.

Meer weten?

Benieuwd hoe en óf jij je overwaarde kunt gebruiken? Maak een afspraak met een financieel coach bij jou in de buurt en spreek je situatie. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak