Extra geld lenen voor verbouwen

lenen voor verbouwenHeb je een leuke woning op het oog, maar voldoet het nog niet helemaal aan je woonwensen? Dan kun je ervoor kiezen om de woning te verbouwen. De kosten die je maakt om het huis helemaal naar je wens te maken, kun je (deels) meefinancieren in je hypotheek. Hoe dit precies werkt, lees je in deze blog.

Verbouwing meefinancieren in een nieuwe hypotheek

Om de verbouwingskosten (deels) mee te kunnen financieren in je hypotheek, moet de verbouwing ervoor zorgen dat je woning in waarde stijgt. Je kunt niet meer lenen dan 100% van de waarde van de woning, daarom heeft de bank een taxatierapport nodig waarin een taxateur de waarde van je woning na de verbouwing vastlegt. Op basis van dit rapport bepaalt de hypotheekverstrekker of je een hogere hypotheek kunt krijgen.

De verbouwingskosten zijn vaak hoger dan de waardestijging van je woning. Hierdoor kun je meestal maar een deel van de kosten die je maakt voor het verbouwen meefinancieren in je hypotheek. De rest van de verbouwingskosten moet je dan betalen van je eigen geld.

Een bouwdepot

De verbouwingskosten die je meefinanciert in je hypotheek, worden gereserveerd in een bouwdepot. Dit bedrag wordt voor maximaal twee jaar op een aparte rekening gezet. Het is niet mogelijk om zelf geld op te nemen uit het bouwdepot. De facturen die je ontvangt, bijvoorbeeld van de aannemer, stuur je op naar je hypotheekverstrekker. De hypotheekverstrekker regelt vervolgens de betaling van deze facturen. Het is wel mogelijk om kosten voor te schieten. Deze kosten kun je dan declareren bij je hypotheekverstrekker.

Een hypotheek met NHG

Sluit je een hypotheek af met Nationale Hypotheek Garantie (NHG)? Dan mag de koopsom van de woning inclusief de verbouwingskosten niet meer dan € 325.000,- bedragen. Alles boven dit bedrag moet je van je eigen geld betalen. Voor een verbouwing met energiebesparende maatregelen is dit een ander verhaal. Wanneer je je huis energiezuiniger maakt door een verbouwing kun je een maximale hypotheek met NHG krijgen van € 344.500,- .

Je huis verduurzamen

Wil je je nieuwe woning verbouwen om de woning energiezuiniger te maken? Dan kun je in veel gevallen ook de verduurzaming van je woning meefinancieren in je hypotheek. Bij verduurzamen kun je tot maximaal 106% van de waarde van je woning lenen. Vraag een financieel coach van Finzie wat er mogelijk is.

Maak een afspraak

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden in jouw situatie? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een financieel coach bij jou in de buurt. De coach bekijkt dan jouw situatie en mogelijkheden.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak