De verbouwing van jouw woning financieren

De verbouwing van jouw woning financieren

Een dakkapel, uitbouw of nieuwe badkamer: het is allemaal niet goedkoop! Er zijn verschillende manieren om jouw verbouwing te financieren. Bijvoorbeeld met een hypotheek. In deze blog vertellen wij je wat je mogelijkheden zijn en waar je op moet letten.

Meefinancieren bij een nieuwe hypotheek

Heb je een nieuwe woning gevonden en wil je gelijk wat dingen onder handen nemen? Dan  kun je de kosten (deels) meefinancieren met je hypotheek. Het is dan belangrijk dat de verbouwing die je voor ogen hebt ervoor gaat zorgen dat jouw woning meer waard wordt. Deze waardevermeerdering wordt vastgesteld door een taxateur. In het taxatierapport wordt opgenomen hoeveel het huis waard is na verbouwing. Dat rapport gebruikt de bank om wel of geen extra lening voor de verbouwing te geven.

Je huidige hypotheek verhogen

Wil je jouw huidige huis opknappen? Soms is het mogelijk om je huidige hypotheek te verhogen. Het is belangrijk dat je hierbij wel goed kijkt naar wat dit doet met jouw maandlasten. Bereken jouw (nieuwe) maandlasten of maak een afspraak met jouw financieel coach. Hij of zij kan voor je uitzoeken of jij jouw hypotheek kan verhogen en wat dat doet met jouw maandlasten.

Jouw hypotheek oversluiten

Als je extra geld wilt lenen voor een verbouwing, dan kan het voordelig zijn je huidige hypotheek gelijk te vervangen. Je sluit dan je huidige hypotheek over naar een nieuwe hypotheek. Dit betekent dat alles opnieuw onder de loep wordt genomen: de hoogte van de lening, de hypotheekvorm en de hypotheekrente. De hypotheekrente is nog steeds laag, dus dit kan nu zelfs heel voordelig voor je uitpakken! Je moet bij het oversluiten van jouw hypotheek wel rekening houden met extra kosten voor notaris, taxatie, advies en eventueel de boeterente van jouw huidige hypotheek. Of oversluiten voor jou een goed idee is, zoekt jouw financieel coach voor je uit!

Duurzaam verbouwen

Zijn jouw verbouwplannen gericht op het energiezuinig maken van jouw woning? In veel gevallen kun je die verduurzaming meefinancieren met je hypotheek. Hoeveel je kunt meefinancieren is afhankelijk van jouw financiële situatie. Laat een financieel coach dit voor jou uitzoeken, zodat je het maximale uit jouw hypotheek haalt!

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak