4 tips voor meer financiële ruimte als ondernemer

Houd afstand sticker op raamBen jij ondernemer en wordt je onderneming geraakt door de coronacrisis? De financieel coaches van Finzie staan klaar en helpen je graag door te kijken wat er privé voor jou financieel mogelijk is. In dit blog lees je welke vier mogelijkheden je als ondernemer hebt om financieel meer ruimte te krijgen.

1. Het benutten van je overwaarde

Is je huis meer waard dan je hypotheekschuld? Dan kun je in veel gevallen je overwaarde benutten. Er komt dan vermogen vrij dat je als ondernemer in deze tijd net wat meer financiële ruimte geeft. Je kunt je overwaarde benutten door het afsluiten van een overwaarde hypotheek, een aflossingsvrije hypotheek of een krediethypotheek. Welke vorm het beste bij je past, is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

2. Het oversluiten van je hypotheek

Is de rente van je huidige hypotheek hoger dan de actuele hypotheekrentes? Dan is de kans groot dat je kunt besparen op je maandlasten. Dit kan door je hypotheek over te sluiten naar een andere geldverstrekker. Je lost je huidige hypotheek dan af met een nieuwe hypotheek. En bespaart zo op je maandlasten. Maak hier een indicatieve berekening en bekijk of oversluiten gunstig voor je is.

3. Een betaalpauze voor je hypotheeklasten

Bij de meeste banken kun je op dit moment als ondernemer een betaalpauze voor je hypotheeklasten aanvragen. Deze mogelijkheid is door banken in het leven geroepen om ondernemers die financieel in de problemen komen door de coronacrisis te helpen. Er zitten echter ook nadelen aan de betaalpauze. Zo wordt de betalingsachterstand na vier maanden geregistreerd bij het BKR en moet je de uitgestelde bedragen op een later moment alsnog betalen waardoor je maandlasten omhoog gaan. Voor vragen over een betaalpauze kun je terecht bij een financieel coach van Finzie

4. Je hypotheek verhogen of een extra hypotheek

Ook het verhogen van je huidige hypotheek kan voor meer financiële ruimte zorgen. Je kunt je huidige hypotheek verhogen binnen de ruimte die verhoogde inschrijving en het onderpand je biedt. De hypothecaire inschrijving bij het Kadaster moet dan hoger zijn dan je huidige hypotheek. Heb je geen verhoogde inschrijving? Dan is het afsluiten van een extra hypotheek een mogelijkheid. Je kunt dan tot 100% van de marktwaarde van je woning lenen of maximaal 106% als je gebruik maakt van energiebesparende maatregelen.

Meer weten?

Wil je meer informatie over de mogelijkheden die je hebt als ondernemer? Kijk dan eens op finzie.nl/ondernemers-voor-ondernemers of maak een afspraak voor een vrijblijvend gesprek met een financieel coach van Finzie.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak