Uitgebreid je hypotheek berekenen in slechts 3 minuten

Je krijgt inzicht in
  • Maximale hypotheekbedrag
  • Maandlasten hypotheek
  • Kosten huis kopen
  • Inbreng eigen geld
Finzie pdf rapport Gepersonaliseerd rapport per e-mail

1 Wat is jouw situatie?

Maandlasten hypotheek berekenen

Voor het afsluiten van een hypotheek moet je eenmalige kosten betalen. Daarna betaal je maandelijks een (vast) bedrag. Die maandlasten kan je eenvoudig berekenen met de uitgebreide hypotheek berekening van Finzie. Zo weet je of je de maandlasten makkelijk kunt betalen. Heb je misschien toch liever iets lagere maandlasten? Dan kan je in een nieuwe berekening de maandlasten van een lagere hypotheek berekenen.

Kosten huis kopen

Tijdens jouw huizenjacht ben je natuurlijk vooral bezig met de zoektocht naar jouw droomhuis. Maar heb je al gedacht aan de kosten die je moet betalen bij het kopen van een huis? Als je een bestaande woning koopt, krijg je te maken met kosten koper. Dat zijn de bijkomende kosten voor de aankoop van je huis: gemiddeld 5% tot 6% van het aankoopbedrag van je woning. Onder de kosten koper vallen bijvoorbeeld de overdrachtsbelasting en hypotheekakte. Dit soort kosten moet je tegenwoordig allemaal uit eigen zak betalen en dat kan behoorlijk oplopen. Met de uitgebreide hypotheek berekening krijg je handig inzicht in al deze bijkomende kosten.

Inbreng eigen geld

Tegenwoordig krijg je alleen de 100% van de woningwaarde van je huis gefinancierd. Alle andere kosten moet je dus met eigen geld betalen. Die kosten wil je natuurlijk zo laag mogelijk houden. Als je een huis gaat kopen moet je vooraf weten hoeveel eigen geld je nodig hebt. Zo heb je eigen geld nodig voor:

  • De kosten koper: Hieronder vallen bijvoorbeeld de overdrachtsbelasting, notariskosten, taxatiekosten en makelaarskosten. Ook de kosten van het hypotheekadvies vallen onder kosten koper. 
  • Overbieden: Je krijgt alleen een hypotheek voor de woningwaarde. Alles wat je daarboven biedt, zal je zelf moeten aftikken.
  • Verhuizen, inrichten en onvoorziene kosten: Het is logisch dat je dit zelf moet betalen, maar het kan ontzettend oplopen: toch nog die leuke lamp boven de eettafel en een extra kleed voor de woonkamer? Probeer vooraf te berekenen hoeveel het gaat kosten, zodat je de aankoopprijs van je woning hierop aanpast.
  • En we noemden het al even: Je hypotheekadvies: Kijk hierbij goed naar de prijs. Bij Finzie bespaar je al snel zo’n 50% ten opzichte van traditionele hypotheekadviseurs. Dat is geld wat je netto overhoudt en kunt gebruiken voor bijvoorbeeld een nieuwe bank of een wasmachine en droger.
Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak