Start met verduurzamen en bespaar op je maandlasten

Verduurzaam je woning en bespaarDenk je na over het verduurzamen van je woning? Goed bezig! Met energiebesparende maatregelen draag je namelijk niet alleen een steentje bij aan een beter klimaat, maar je kan ook flink besparen op je maandlasten.

Je woning verduurzamen met isolatie

Is jouw woning voor 1992 gebouwd? Dan is de kans groot dat je woning matig tot slecht geïsoleerd is. Zonde, want hierdoor kan er veel kou door de vloer en de muren binnenkomen en moet je flink stoken voor een aangename temperatuur in huis. Met goede isolatie kan je dan niet alleen besparen op je energierekening, maar gaat ook je wooncomfort omhoog.

Zelf energie opwekken met zonnepanelen

Een andere optie om je woning te verduurzamen, is het plaatsen van zonnepanelen. Met panelen op je dak kan je eenvoudig zelf energie opwekken. Vroeger was de terugverdientijd van zonnepanelen lang, maar tegenwoordig zijn zonnepanelen beter betaalbaar en van betere kwaliteit. Hierdoor verdien je de kosten sneller terug en kan je vanaf dag één besparen op je maandlasten.

Hoeveel zonnepanelen passen er op je dak?

Hoeveel panelen er op jouw dak passen, is onder andere afhankelijk van het type woning. Heb je een tussenwoning, hoekhuis of twee-onder-een-kapwoning? Dan passen er gemiddeld tien zonnepanelen op je dak. Heb je een vrijstaande woning? Dan loopt het aantal panelen flink op en kan je gemiddeld ongeveer achttien zonnepanelen kwijt.

En hoeveel bespaar je dan met zonnepanelen?

Dat verschilt natuurlijk per paneel, de ligging van je dak en het aantal panelen. Gemiddeld kan je met tien zonnepanelen ongeveer € 600,- per jaar besparen en met achttien panelen ongeveer € 1.100,-.

Wanneer is verduurzamen een goed moment?

De meeste woningeigenaren kiezen voor verduurzamen bij de aankoop van een nieuwe woning of bij verbouwen. Maar wist je dat het oversluiten van je hypotheek ook een kans biedt om extra geld te lenen voor verbouwen? Lees meer over het combineren van oversluiten een verduurzamen in deze blog.

De verduurzaming van je woning financieren

Je kan de verduurzamen van je woning op verschillende manieren financieren. Zo kun je de energiebesparende maatregelen zelf betalen van bijvoorbeeld spaargeld, maar je kan maatregelen om te verduurzamen ook meefinancieren in je hypotheek.

Daarnaast bestaan er speciale leningen die je kan afsluiten, zoals een energiebespaarlening en een duurzaamheidslening. Ook zijn er vanuit de Rijksoverheid, gemeenten en provincies verschillende subsidiemogelijkheden.

Jouw financieel coach helpt je graag!

Wil je jouw woning verduurzamen of heb je vragen over het financieren van energiebesparende maatregelen? De financieel coaches van Finzie zijn gecertificeerd Adviseur Duurzaam Wonen en helpen je graag. Maak hier een afspraak voor een vrijblijvend eerste gesprek.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak