Cookies

Deze website maakt gebruik van cookies. Meer info

Spring naar inhoud
 • Advies op maat vanaf 1399,-
 • Gesprek op locatie, bij je thuis of via webcam
 • Eerste gesprek is gratis en vrijblijvend
Maak een gratis afspraak


Hypotheek aanpassen verhogen verbouwing finzie

al voor

1.399,-

Bespreek de mogelijkheden om je verbouwing te financieren met een financieel coach van Finzie

 • Advies op maat vanaf €1399,-
 • Gesprek op locatie, bij je thuis, of via de webcam
 • Eerste gesprek is gratis en vrijblijvend

Huis verbouwen

Je huidige woning voldoet niet meer voor 100% aan jouw woonwensen, maar je kunt of wilt niet verhuizen. Verbouwen kan in dit geval uitkomst bieden. Kun je de verbouwing met eigen spaargeld betalen? Of moet je hiervoor geld lenen? Er zijn verschillende financiële mogelijkheden wanneer je geld wilt lenen. Bijvoorbeeld het verhogen van je huidige hypotheek of het afsluiten van een persoonlijke lening. Welke optie het beste past bij jouw situatie hangt af van meerdere factoren. Je financieel coach gaat hierover graag met je in gesprek.

Waarom steeds meer mensen kiezen voor hypotheekadvies van Finzie

We doen écht een complete vergelijking

keuze uit 35 meer dan geldverstrekkers


Onze coaches vergelijken alle aanbieders in de markt. Zo ben je ervan verzekerd dat ze écht de best passende hypotheek voor je vinden.

We zijn flexibel

Een afspraak met onze coaches kan overdag en ‘s-avonds. Op locatie, bij je thuis of via de webcam. 

Drie handige tips als je gaat verbouwen

 • Check of je de kosten van de verbouwing kunt meefinancieren met NHG
 • Maak gebruik van subsidieregelingen om je huis energiezuiniger te maken
 • Check of je een vergunning nodig hebt

We zijn goedkoper

Onze coaches werken voor een eerlijk salaris en zijn niet gevestigd in dure kantoorpanden. Daardoor kunnen we de prijs laag houden.

Bereken wat je ongeveer kunt lenen

Laat maar zien

We kijken verder dan je hypotheek


Onze financieel coaches helpen je ook besparen op andere geldzaken zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen. 

Vind een coach bij jou in de buurt

Opzoek naar een financieel coach in jouw regio? Zoek snel de dichtstbijzijnde vestiging bij jou in de buurt.


VIND EEN COACH

We doen écht een complete vergelijking

Meer dan 35 geldverstrekkers in NederlandOnze coaches vergelijken alle aanbieders in de markt. Zo ben je ervan verzekerd dat ze écht de best passende hypotheek voor je vinden.

We zijn goedkoper


Onze coaches werken voor een eerlijk salaris en zijn niet gevestigd in dure kantoorpanden. Daardoor kunnen we de prijs laag houden.

Nu met 1 jaar
Best Uit Garantie
t.w.v. € 299,-

De slimme dienst van Finzie waarbij we continu zoeken naar de beste hypotheek, verzekeringen en spaarmogelijkheden voor jouw situatie. Hierdoor kun je direct al zo'n € 500,- besparen.

Best Uit

Over de best uit garantie

Bereken wat je ongeveer kunt lenen

Laat maar zien


We zijn flexibel


Een afspraak met onze coaches kan overdag en 's-avonds. Op locatie, bij je thuis of via de webcam.

Drie handige tips als je gaat verbouwen

 • Check of je de kosten van de verbouwing kunt meefinancieren met NHG
 • Maak gebruik van subsidieregelingen om je huis energiezuiniger te maken
 • Check of je een vergunning nodig hebt

We kijken verder dan je hypotheek


Onze financieel coaches helpen je ook besparen op andere geldzaken zodat je meer geld overhoudt voor leuke dingen. 

Wat veel mensen aan ons vragen

Wat is een bouwdepot?
Ga je een huis bouwen? Of ga je verbouwen en gebruik je voor de financiering hiervan een hypotheek? Dan worden de kosten hiervoor vaak betaald vanuit een bouwdepot.

Wat is een bouwdepot?
Je wilt je nieuwe huis het liefst meteen aanpassen aan jouw woonwensen. Het is mogelijk om hier een aanvullend bedrag voor te lenen in de vorm van een hypotheek. Dit bedrag moet je dan wel investeren in het huis. De geldverstrekker kan hier controle op uitoefenen door het geld in een bouwdepot te storten en eventueel facturen op te vragen. Ook bij nieuwbouw is een bouwdepot gebruikelijk.

Wat mag je betalen uit het bouwdepot?
Hierbij wordt er onderscheid gemaakt tussen het verbouwen of verbeteren van een bestaande woning en het bouwen van een nieuw huis.

Verbouwen of verbeteren van een huis
Het benodigde bedrag voor de verbouwing wordt gestort in een depot. Facturen die op de verbouwing betrekking hebben, kunnen betaald worden vanuit het bouwdepot.

Bouwen van een nieuw huis
Bij het bouwen van een nieuwe woning, sluit je bij de notaris een hypotheek af voor de grond en het bouwen van het huis. De grond wordt direct betaald en het bedrag voor de bouw van de woning komt in een bouwdepot terecht. Vervolgens worden er steeds termijnen vanuit dit depot betaald. Deze termijnen zijn gekoppeld aan de voortgang van de bouw van het huis.

Kan ik mijn hypotheek verhogen voor een verbouwing?
Als je je huis wilt verbouwen, is het soms mogelijk om je bestaande hypotheek op te hogen. Als dat niet mogelijk is, kun je er ook voor kiezen om een tweede hypotheek af te sluiten of je huidige hypotheek volledig over te sluiten.

Bestaande hypotheek verhogen
Om de bestaande hypotheek te kunnen verhogen, is het belangrijk dat de hypotheekinschrijving bij de notaris hoog genoeg is. Je kunt er bij het kopen van een huis bij de notaris al voor kiezen om een verhoogde inschrijving te nemen. Uit de hypotheekakte blijkt dan dat je nog een extra hypotheek kunt krijgen, zonder dat je opnieuw naar de notaris moet.

Tweede hypotheek afsluiten
Een andere optie is een tweede hypotheek afsluiten. Het nadeel hiervan is dat je allerlei kosten moet maken, zoals notariskosten. Als je maar een paar duizend euro nodig hebt, kun je daarom soms beter kiezen voor een persoonlijke lening. Als het geld voor de verbouwing wordt gebruikt, is de betaalde rente dan namelijk ook gewoon aftrekbaar.

Is een hypotheek oversluiten aantrekkelijker?
Je kunt kosten maken voor een tweede hypotheek, maar soms is het oversluiten van de hele hypotheek aantrekkelijker. Je moet namelijk bepaalde kosten, zoals notariskosten en advieskosten, in beide gevallen maken. Bespreek de opties met je financieel coach en kijk wat in jouw situatie het best is.

Wat is NHG?
Bij het afsluiten van een hypotheek kun je ervoor kiezen om de hypotheek af te sluiten met Nationale Hypotheek Garantie, ook wel NHG genoemd. Dit geeft de bank een extra zekerheid en jij krijgt als koper een korting op de hypotheekrente. Je betaalt wel eenmalige kosten, maar de rentekorting kan deze kosten weer compenseren.

NHG en korting op de hypotheekrente
Een hypotheek die is afgesloten met NHG geeft recht op een rentekorting tot maximaal 0,6%. Het voordeel van een hypotheek met NHG is dat je bij betalingsproblemen door scheiding, werkloosheid, arbeidsongeschiktheid en overlijden een beroep kan doen op NHG. Als het huis in die situatie gedwongen verkocht moet worden, kan de restschuld onder voorwaarden betaald worden door NHG.

Wanneer kom je in aanmerking voor een hypotheek met NHG?
Je komt in aanmerking voor NHG als het totale hypotheekbedrag minder dan €247.450,- bedraagt. Dit komt neer op een maximale koopsom van €245.000,-. Is de koopsom van de woning hoger dan dit bedrag? Dan is NHG niet mogelijk, ook als de totale lening niet boven de €247.450,- uitkomt. Vanaf 2017 is de maximale leensom voor NHG gekoppeld aan de gemiddelde huizenprijzen.

Wat kost het om een hypotheek af te sluiten met NHG?
Bij het afsluiten van de hypotheek met NHG worden eenmalig kosten in rekening gebracht, namelijk 1% van het hypotheekbedrag. Binnen een paar jaar verdien je dit terug door de korting die je op de hypotheekrente ontvangt.


meer vragen


Elke week de meest actuele hypotheekrentes in je inbox?

Ik wil graag rentemail

Met één klik zo weer afgemeld