Geld lenen voor een auto

Jong stel koopt een autoHeb je een mooie auto gezien? Maar heb je nog niet genoeg spaargeld op je rekening staan? Dan kun je ervoor kiezen om een persoonlijke lening af te sluiten voor je auto. Ook een doorlopend krediet en private lease behoren tot de mogelijkheden. In deze blog leggen we kort de mogelijkheden uit.

Lening voor een auto

Als je niet genoeg spaargeld hebt om een auto te betalen, kun je kiezen voor een andere manier van financieren. Denk hierbij aan een persoonlijke lening, een doorlopend krediet of private lease.

Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening sluit je af voor een vaste looptijd, tegen een vaste rente. Je krijgt het benodigde bedrag in één keer op je rekening voor de aanschaf van je auto. Heb je een maand wat meer geld over? Dan mag je dat veelal boetevrij storten om sneller af te lossen.

Doorlopend krediet

Bij een doorlopend krediet sluit je een lening af voor een langere periode. Bij deze lening kun je naar behoefte geld opnemen tot het vooraf bepaalde limiet. Je betaalt maandelijks een vast bedrag. Het risico dat er nog een lening loopt doordat je tussentijds extra geld hebt opgenomen wanneer je aan een nieuwe auto toe bent, is groter dan bij een persoonlijke lening.

Private lease

Als je een auto aanschaft via private lease dan voelt het misschien niet als een lening. Maar dat is het wel. Door een auto aan te schaffen via private lease heb je namelijk een afgesproken periode een betaalverplichting naar de leasemaatschappij. Vaak wordt een private lease auto bij BKR geregistreerd. Dat betekent dat het, net als de andere leenvormen, invloed heeft op het afsluiten van je hypotheek. Het bedrag dat je maximaal voor een woning kunt lenen gaat hierdoor omlaag.

Wat wil je in de toekomst

Bedenk bij het afsluiten van een lening goed wat voor invloed dit heeft op de toekomst. Een persoonlijke lening en Private lease hebben een vaste looptijd en zijn dus na enige tijd afgelost. Een doorlopend krediet kan door toekomstige opnamen mogelijk langer lopen dan je nu denkt.. Alle drie genoemde financieringsopties hebben invloed op een toekomstige hypotheek behoefte; je kunt minder lenen met lopende leningen of leaseverplichtingen. Wil je binnenkort een huis kopen? Laat je dan goed adviseren door een financieel coach van Finzie. Meteen berekenen wat je kunt lenen voor een auto? Klik dan hier.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak