Welke verzekeringen heb je nodig als je een huis koopt?

Verzekeringen voor je huis Finzie

Als je een huis gaat kopen, kom je er al snel achter dat je ook allerlei verzekeringen nodig hebt. Deze verzekeringen zorgen ervoor dat de grootste financiële risico’s gedekt zijn. Zo heb je een opstalverzekering nodig en is een overlijdensrisicoverzekering vaak ook verplicht. Welke verzekeringen zijn verplicht en welke zijn handig om te hebben als je een koophuis hebt?

Welke verzekeringen zijn verplicht voor je koophuis?

Vaak eist de geldverstrekker dat je een aantal verzekeringen afsluit wanneer je een hypotheek voor een woonhuis wilt. Meestal zijn dit de opstalverzekering en een overlijdensrisicoverzekering.

De inboedel- en opstalverzekering

Een opstalverzekering wordt meestal verplicht door de geldverstrekker en vaak kun je deze in combinatie met een inboedelverzekering afsluiten. Het is slim om dit bij dezelfde maatschappij te doen omdat deze nog wel eens overlappen. Zo kan er geen discussie ontstaan over welke verzekeringsmaatschappij wat moet betalen bij schade.

De inboedel- en opstalverzekering vergoeden schade:

  • Als er brand is geweest
  • Als er een (gas)ontploffing is geweest
  • Wanneer er is ingebroken
  • Wanneer je schade aan je huis hebt door het weer

Een overlijdensrisicoverzekering

Een overlijdensrisicoverzekering wordt vaak ook verplicht gesteld als je een hypotheek afsluit. Dit is een verzekering die ervoor zorgt dat jouw nabestaanden een vast bedrag krijgen zodat ze de lasten van jouw koophuis kunnen blijven dragen als jouw inkomen wegvalt wanneer je overlijdt.

Welke verzekeringen zijn handig om te hebben voor je huis?

Naast de inboedel- en opstalverzekering en de overlijdensrisicoverzekering is het ook verstandig om je te laten adviseren door een Finzie coach over een woonlastenverzekering. Deze verzekering zorgt ervoor dat je jouw woonlasten kunt blijven betalen wanneer je arbeidsongeschikt of werkloos raakt.

Verzekeringen voor je huis laten vergelijken

Het kan best een klus zijn om alle verzekeringen op een rij te zetten. Heb je dat eenmaal gedaan, dan kan het maar zo zijn dat je een maand of een half jaar later eigenlijk alweer teveel geld betaalt. Gelukkig is er de Best Uit Garantie! De slimme tool van Finzie die al jouw verzekeringen in de gaten houdt en continu checkt of het goedkoper kan. Kun je geld besparen? Dan krijg je vanzelf een seintje en is overstappen zo gepiept. Op die manier betaal jij nooit teveel voor jouw verzekeringen.

Persoonlijk advies van een financieel coach over jouw verzekeringen

Wanneer je hypotheekadvies vraagt aan een financieel coach, dan adviseert hij of zij jou ook over de verzekeringen die jij nodig hebt. De coach kan deze ook meteen voor je afsluiten en in jouw Best Uit Garantie zetten. Maak gratis en vrijblijvend een eerste afspraak met een financieel coach bij jou in de buurt voor advies over jouw hypotheek en verzekeringen.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak