Wat zijn de mogelijkheden als je een beleggingspand wilt financieren?

Beleggingspand kopen wat moet je weten

Wil je extra inkomen genereren en heb je wat geld over? Dan is een beleggingspand een optie. Hoe financier je een beleggingspand en waar moet je op letten wanneer je gaat investeren in onroerend goed voor de verhuur?

Wat is een beleggingspand?

Een beleggingspand is een huis, winkel of kantoorruimte die je koopt om te verhuren. Hierdoor krijg je dus extra inkomsten. Dat kan best lucratief zijn wanneer je wat eigen geld hebt, want de rente op een spaarrekening is op dit moment vrij laag. Daardoor kan een beleggingspand nu veel meer geld opleveren.

Hoe werkt het beleggen in vastgoed?

Het kopen van een beleggingspand heeft wel iets weg van een woonhuis voor jezelf kopen. De regels zijn alleen net iets anders. Zo kun je ook voor een beleggingspand een lening of hypotheek aangaan, maar misschien heb jij genoeg eigen geld om een beleggingspand van te kopen. Daarbij valt jouw woonhuis in box 1 en valt een beleggingspand in box 3 voor de belastingdienst. Jouw beleggingspand wordt dus onderdeel van jouw vermogen. Daarbij heb je voor jouw beleggingspand ook geen recht op hypotheekrenteaftrek.

Wat moet je doen als je een beleggingspand wilt financieren?

Als je even googled vind je al snel meer dan genoeg partijen die jou kunnen helpen met het vinden van beleggingspanden. Misschien heb je zelf al een pand op het oog dat je wilt kopen. Dan kun je net zoals bij jouw eigen huis hierop bieden. Het is wel aan te raden om een financieel coach om raad te vragen. Hij of zij kan met jou mee kijken wat het slimste is om te doen in jouw situatie. Daarbij kan een financieel coach jou ook helpen met het regelen van de juiste hypotheek voor jouw beleggingspand.

Hoeveel eigen geld heb je nodig voor een beleggingspand?

In de meeste gevallen willen geldverstrekkers wel een groot deel van de waarde van jouw beleggingspand financieren, maar niet alles. Dat betekent dat je ook een deel aan eigen geld moet investeren, meestal meer dan wanneer je een woonhuis voor jezelf koopt. Houd ook rekening met de bijkomende kosten zoals voor de notaris en het hypotheekadvies. Wil je het pand nog opknappen of verbouwen, dan kun je dit meestal niet meefinancieren. Ook dit moet je dus zelf betalen. Veel geldverstrekkers willen dus wel een groot deel financieren, waardoor je ook met relatief weinig geld kunt beleggen in vastgoed.

Persoonlijk advies over een beleggingspand voor jou

Net zoals met de financiering van een woonhuis, is ook de situatie voor een beleggingspand elke keer weer anders. Vraag daarom een financieel coach om advies. Zo weet je zeker dat je op een financieel veilige manier investeert in vastgoed. Finzie coaches vind je in heel Nederland, zoek daarom een coach bij jou in de buurt.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak