Wat kost een verbouwing? 4 voorbeelden

VerbouwingWil je je woning verbouwen en ben je benieuwd wat een verbouwing ongeveer kost? Wij hebben vier type verbouwingen voor je op een rijtje gezet inclusief het budget waar je rekening mee moet houden.

Je woning uitbouwen

Kom je ruimte te kort, maar woon je wel prettig in je woning? Dan is het uitbouwen van de benedenverdieping wellicht een goede oplossing voor jou. Met een uitbouw (ook wel aanbouw) kan je extra vierkante meters creëren en hoef je niet te verhuizen.

Maar wat kost een uitbouw dan? Dat hangt er vanaf hoe groot en hoe luxe je de uitbouw wil hebben. Houd voor een gemiddelde uitbouw rekening met een budget tussen de € 18.000,- en € 25.000,-.

Een nieuwe keuken

Een keuken is vaak dé eyecatcher van het huis. Als deze niet (meer) naar je zin is, wordt het wellicht tijd voor een nieuwe keuken. Deze verbouwing kan je zo gek maken als je zelf wil. Hoeveel je kwijt bent voor een nieuwe keuken is helemaal afhankelijk van de ruimte, het type keuken en het apparatuur.

Wil je graag een kokendwaterkraan en een combi-oven? En kies je voor een wat luxere keuken met kookeiland? Houd dan rekening met een budget van ongeveer € 15.000,- tot € 20.000,-.

Een dakkapel op zolder

Als je een extra kamer of een kantoor op zolder wil maken, kan een dakkapel van toegevoegde waarde zijn. Door een dakkapel te plaatsen heb je niet alleen meer licht, maar de ruimte wordt ook groter. Je krijgt er namelijk een stuk rechte muur bij en hier kun je mooi een bed of bureau onder zetten.

Voor een dakkapel moet je rekening houden met een gemiddeld budget van € 4.500,-. Wil je gelijk de hele zolder aanpakken en een of meerdere kamers creëren? Houd dan rekening met ongeveer € 20.000,-.

Een dakopbouw op je platte dak

Heb je een woning met een plat dak? En wil je je woning uitbreiden? Dan kan je kiezen voor een dakopbouw. In dit geval wordt er een extra verdieping op je bestaande woning gebouwd. Een dakopbouw kost ongeveer € 1.700,- per m2.

In sommige gevallen kan je ook bij een woning met een schuin dak kiezen voor een dakopbouw. De nok van de woning wordt dan omhoog geplaatst, waardoor de zolder een volwaardige verdieping wordt en je meer ruimte krijgt voor bijvoorbeeld een extra slaapkamer en badkamer.

Benieuwd hoe je een verbouwing kan financieren?

Heb jij verbouwplannen en ben je benieuwd hoe je jouw wensen kan financieren? Een financieel coach van Finzie helpt je graag! Bespreek je wensen en persoonlijke financiële situatie met een financieel coach bij jou in de buurt. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend!


Let op! Elke verbouwing is anders en afhankelijk van de woning. De budgetten die wij in deze blog noemen zijn daarom slechts een indicatie. 

Bron: Academica

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak