Bij Finzie kun je nog steeds terecht voor veilig hypotheekadvies. Bekijk hier onze maatregelen rondom het coronavirus
Melding sluiten

Wat kies jij: een doorlopende of kortlopende reisverzekering?

reisverzekeringHoe vaak ga jij eigenlijk op reis? Niet alleen naar het buitenland maar ook weekendjes weg in Nederland tellen mee. Sluit je dan een reisverzekering af en wat is dan een handige keuze: kortlopend of doorlopend?

Heb ik een reisverzekering nodig?

Een reisverzekering is vaak wel verstandig. Vooral als je naar het buitenland gaat. De reisverzekering is vaak modulair opgebouwd en kan de volgende dekking hebben:

  • Bagage – voor diefstal of kwijtgeraakte bagage
  • Medische-/zorgkosten – belangrijk in landen met dure zorg zoals Amerika of Australië
  • Ongevallen – uitkering na overlijden of invaliditeit
  • Pechhulp – dekt kosten onderweg na een ongeval of pech
  • Wintersport of andere bijzondere sporten – hoger risico op een ongeval dus extra af te sluiten

Het is bij een reisverzekering altijd belangrijk om goed je voorwaarden te lezen zodat je niet voor verrassingen komt te staan. De voorwaarden en dekking verschillen per verzekeraar.

Zorgkosten kunnen in buitenland flink oplopen

Je zorgverzekering zorgt ervoor dat je in Nederland geholpen wordt als je ziek wordt of je been breekt. Met de basisverzekering heeft iedereen wereldwijd recht op medisch noodzakelijke zorg. Maar -let op- deze kosten worden vergoed tot een maximum waarbij uitgegaan wordt van de kosten in Nederland voor dezelfde behandeling. In het buitenland kunnen de kosten echter flink oplopen. Ga je naar een land waar medische zorg duurder is? Dan loont het de moeite om een reisverzekering met een dekking voor medische kosten af te sluiten.

Kortlopend? Of doorlopend?

Ga je één keer per jaar 8 dagen op vakantie en verder niet? Kies dan voor een kortlopende reisverzekering. Dat is een stuk goedkoper omdat je het voor een korte periode afsluit. Ga je vaker of langer op vakantie en ook wel eens een weekendje weg? Dan kan een doorlopende reisverzekering interessant zijn. De doorlopende reisverzekering heeft ook als voordeel dat je er geen omkijken meer naar hebt.

Europadekking of Werelddekking

Bij een doorlopende reisverzekering kun je kiezen tussen Europadekking of Werelddekking. Ga je meestal op reis binnen Europa? Dan is het verstandig om alleen een Europadekking af te sluiten en als je dan toch een keer buiten Europa gaat je verzekering te verhogen naar Werelddekking.

Annuleringsverzekering

Je kunt vaak binnen 7 dagen na het boeken van de reis nog een annuleringsverzekering afsluiten. De annuleringsverzekering vergoedt de kosten als je reis niet door kan gaan of je reis afgebroken moet worden door bijvoorbeeld ernstige ziekte of overlijden van een eerste of tweedegraads familielid. Ook werkloosheid of zwangerschap kan een reden zijn om te annuleren en de kosten terug te claimen bij de annuleringsverzekering.

Coronavirus

De dekking van je reis- en annuleringsverzekering kan door het coronavirus anders zijn dan je gewend bent. Het is daarom belangrijk om te checken of je dekking hebt in het gebied waar je naartoe gaat. Check dit daarom altijd bij je reisverzekering of bij het Serviceteam verzekeren van Finzie.

Hulp nodig?

Heb jij geen zin om je te verdiepen in alle verschillende polisvoorwaarden? En wil je wel de best passende verzekering? Neem dan contact met ons op dan helpen we je graag verder.

Bel ons op werkdagen tussen 8.30 en 18.00 uur op 088 – 766 38 38 of mail naar serviceteam.verzekeren@finzie.nl.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak