Wat is de Nationale Hypotheek Garantie?

NHG

Een hypotheek met NHG oftewel een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie. Wat houdt dat in en wat heeft het voor gevolgen voor de maximale hypotheek?

Wat is een hypotheek met NHG?

De Nationale Hypotheek Garantie is een financieel veilige manier van een lening voor je huis afsluiten. Met de NHG heb je in de meeste gevallen de garantie dat je niet met schulden blijft zitten wanneer jij jouw huis voor minder dan de hypotheekwaarde moet verkopen. Met de NHG staat de NHG garant voor de restschuld die overblijft na de verkoop van jouw woning. Een NHG hypotheek heeft financieel gezien minder risico’s voor jou dan een hypotheek zonder NHG.

Wat is de NHG grens?

Huizen met een koopprijs tot € 325.000,- mogen gefinancierd worden met een NHG hypotheek. De € € 325.000,- wordt ook wel de NHG grens genoemd. Het kan zijn dat een Finzie coach jou het advies geeft om een overlijdensrisicoverzekering te nemen. Dit is niet verplicht, maar bij sommige geldverstrekkers kun je alleen een NHG hypotheek nemen als je een overlijdensrisicoverzekering neemt. Hetzelfde geldt voor een arbeidsongeschiktheidsverzekering. Een Finzie coach kijkt altijd naar jouw persoonlijke situatie en naar jouw mogelijkheden. Daarom is voor iedereen het advies net weer even anders en altijd het beste voor jouw persoonlijke situatie.

Een hogere NHG hypotheek als je verduurzaamt

Heb je een huis gekocht en wil je het beter isoleren of zonnepanelen erop leggen? Dan kun je tot 106% van de marktwaarde lenen. Je nieuwe huis verduurzamen loont dus! Je kunt dus tot € 344.500,- lenen met een NHG hypotheek als je jouw huis gaat verduurzamen.

Wat kost de NHG?

Een NHG kost vanaf 2020 0,7% van de hypothecaire lening bij de hypotheekverstrekker. Deze heb je snel weer terugverdiend doordat de rente voor een NHG hypotheek lager is dan de rente van een hypotheek zonder NHG.

Vragen over jouw hypotheek?

Heb je vragen over jouw huidige hypotheek of wil je weten wat je kunt lenen voor een koophuis? Neem dan contact op met een financieel coach bij jou in de buurt. Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak