Waarom is hypotheekadvies zo duur?

Waarom is hypotheekadvies zo duur?

Hypotheekadvies moet je tegenwoordig uit je eigen zak betalen. Daardoor valt het ineens op hoeveel je daarvoor betaalt! Waarom moet hypotheekadvies toch zo duur zijn? Bij Finzie vinden we dat echt onnodig! Wij zetten voor je op een rij waarom andere hypotheekadviseurs zoveel geld vragen voor iets wat helemaal niet duur hoeft te zijn.

Hypotheekadvies is duur door de provisie van vroeger

Vroeger ontvingen hypotheekadviseurs extra geld wanneer jij jouw hypotheek bij hen afsloot. Hoe hoger jouw hypotheek was, hoe meer geld zij ontvingen. Da’s niet eerlijk en daarom mag het nu ook niet meer. Toch blijven veel hypotheekadviseurs nog steeds boven de €3000,- voor hun advies vragen, omdat ze dit gewend zijn en zo de gemiste provisie-inkomsten proberen te compenseren.

Wat mag hypotheekadvies eigenlijk kosten?

Mensen weten meestal niet wat hypotheekadvies mag kosten. Zodra ze een huis gevonden hebben, gaan ze naar een hypotheekadviseur in de buurt. Als hij of zij aardig is en hen wil helpen, vinden ze het al snel goed. Ze vertrouwen die hypotheekadviseur en daarom kan die hypotheekadviseur €3000,- voor zijn werk vragen, want mensen weten niet wat hypotheekadvies mag kosten.

Om je uit te leggen hoeveel hypotheekadvies mag kosten, hebben we hier een klein voorbeeld:

Gemiddeld is het uurloon van een hypotheekadviseur €100,- per uur. Als een hypotheekadviseur €3000,- of meer vraagt, zou hij meer dan 30 uur aan jouw hypotheek besteed hebben. Dat is echt onzin! Een hypotheek afsluiten kost in de meeste gevallen zo’n 14 uur. Als het een heel ingewikkeld verhaal is, kan hij er misschien 17 uur mee bezig zijn, maar meer niet. Als je hiervan uitgaat, dan mag hypotheekadvies maximaal €1700,- kosten.

Duur hypotheekadvies door ouderwetse organisaties

Nu zullen er vast hypotheekadviseurs zijn die jou kunnen uitleggen dat ze langer dan 17 uur bezig zijn met jouw dossier. Dat is niet gelogen, want veel grote hypotheekorganisaties zijn oud en log. Dat zorgt ervoor dat jouw dossier een grote molen in moet, waardoor het lang duurt. Dat is nergens voor nodig! Zeker met alle online tools die je nu hebt. Daarmee kan alles veel sneller en efficiënter. Bij Finzie uploaden klanten bijvoorbeeld zelf al hun papieren. Dat scheelt ons tijd en jou dus geld. En je kan ook nog eens op elk moment zien hoever wij zijn met jouw hypotheekaanvraag.

Je betaalt voor een A-locatie

Naast tijd betaal je bij ouderwetse hypotheekorganisaties ook voor de locatie. Veel grote hypotheekketens zitten op dure A-locaties. In mooie winkelstraten bijvoorbeeld. Daar heb je weinig aan, want we kunnen je net zo goed bellen of bij jou langskomen wanneer jou dat uitkomt. Daarbij is parkeren in een drukke winkelstraat een ramp. Toch blijven veel grote organisaties op deze dure locaties zitten.  En één keer raden wie die kosten uiteindelijk betaalt? De klant, die juist nu zoveel mogelijk eigen geld nodig heeft voor de hypotheek!

Weet waarvoor je betaalt!

Alles bij elkaar opgeteld betaal je bij de meeste hypotheekadviseurs dus onnodig veel omdat de hypotheekadviseur onnodig veel kosten maakt. Dat vinden we bij Finzie oneerlijk en daarom weet je bij ons precies waar je voor betaalt.

Je krijgt persoonlijk all-in hypotheekadvies al voor € 1.499,- . Dat is een eerlijke prijs voor de advieskosten én het regelen van je hypotheek. Jij krijgt precies wat je nodig hebt: het allerbeste hypotheekadvies waar en wanneer je maar wilt, van een financieel coach bij jou in de buurt. Voor de scherpste prijs, zonder kosten achteraf.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak