Starten als ondernemer? Dit moet je doen

Word ondernemer met Finzie

Na lang wikken en wegen heb je de knoop doorgehakt: je gaat starten als ondernemer! Dat is een grote stap en er moet nog veel geregeld worden voor je ook echt aan de slag kunt als zelfstandig financieel adviseur. Hieronder lees je wat je nog moet doen voordat jij jouw deuren kunt openen.

Je dienst inrichten

Wanneer je voor jezelf start, moet je nadenken over hoe jij jouw dienst gaat inrichten. Wat voor advies ga je geven en wat voor advies niet? Hoeveel geld ga je daarvoor vragen en hoeveel tijd verwacht je per klant nodig te hebben? Ook moet je nadenken over een website en de marketing. Dit kan best veel zijn wanneer je in je eentje een bedrijf start. Daarom kan het slim zijn om je aan te sluiten bij een franchiseorganisatie. Die hebben de dienst vaak al voor een groot deel ingericht, zodat jij je alleen hoeft te concentreren op het opstarten en uitbouwen van jouw zaak. Sluit jij je aan bij Finzie, dan wordt ook een belangrijk deel van de administratie en de bemiddeling uit handen genomen. Zo kun jij je 100% op de klant concentreren.

Zoek een goede locatie

Als je een bedrijf start, heb je ook een locatie nodig. Je klanten aan de keukentafel ontvangen is tenslotte niet zo professioneel. Wanneer je op zoek gaat naar een locatie houd er dan rekening mee dat het goed bereikbaar moet zijn. Sowieso met de auto, maar ook met het openbaar vervoer en vergeet de fiets niet! Daarbij is het fijn als een locatie binnen jouw budget past, dus kijk ook eens buiten de binnenstad. Daar vind je vaak mooie locaties die goed bereikbaar zijn en ook nog eens betaalbaar zijn.

Maak de juiste contacten

Netwerken is het toverwoord als je voor jezelf gaat beginnen. Zowel online als offline. Vertel zoveel mogelijk mensen dat je voor jezelf gaat starten. Uiteraard aan jouw familie en vrienden, maar ga ook eens naar een netwerkborrel. Ondernemers helpen elkaar graag, dus hoe meer mensen weten dat jij een eigen bedrijf hebt en waar jij hen mee kan helpen, hoe groter de kans dat mensen jou weten te vinden.

Feestelijke opening

Heb je alles op orde en ben je klaar voor de start van jouw bedrijf? Denk dan eens na over een feestelijke opening. Nodig daar jouw vrienden, familie en jouw (nieuwe) contacten voor uit. Misschien hebben zij nu geen hypotheekadvies nodig, maar zij kunnen wel over jouw bedrijf vertellen. Mond-tot-mondreclame blijft de beste reclame die je kunt krijgen.

Wat moet je weten als je wilt ondernemen

Wil jij eens uitzoeken of een eigen bedrijf iets voor jou is? Bekijk dan onze word franchisenemer pagina en lees wat er van jou wordt verwacht en wat je daarvoor terug krijgt.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak