Franchise bij Finzie: Jerry Muller opent derde vestiging in Utrecht

Franchise bij Finzie: Jerry MullerFinancieel coach Jerry Muller is een van de eerste franchisenemers van Finzie. Hij opende onlangs zijn derde Finzie vestiging in de regio Utrecht. In een interview vertelt Jerry over zijn ervaring als financieel coach. 

Hoe het begon

Jerry was de pionier bij Finzie, ruim drie jaar geleden. Inmiddels zijn er ruim 40 financieel coaches door heel Nederland. Jerry kent de franchiseformule van Finzie als geen ander en heeft de snelle ontwikkelingen samen met het hoofdkantoor in Hoorn doorgemaakt. Nog steeds is hij tevreden met zijn keuze destijds. “Finzie heeft een goed en scherp aanbod voor de klant, goede ondersteuning door het Serviceteam en werkt met slimme systemen.”

Bekijk de video van Jerry

 

Over het werven van klanten

Een luxe: Jerry hoeft niet te vechten voor klanten. “Via Finzie komen regelmatig klanten binnen, die marketingondersteuning is belangrijk in de formule. Daar zitten relatief veel jonge mensen bij, die op internet zoeken naar de beste deal. Mijn regio Utrecht is een groeimarkt, dat werk ook mee. In het begin was acquisitie een stuk lastiger, de naamsbekendheid van Finzie was bijna nul. Door online en offline marketing en natuurlijk lokale marketing vanuit de franchiseformule is Finzie bekender geworden bij de consument.”

“Zelf zorg ik ervoor dat klanten tevreden weggaan. Ook als ik al snel merk dat ik ze niet kan helpen, neem ik uitgebreid de tijd voor ze. Ik ben een open persoon, luister en ben geïnteresseerd in mensen en hun verhaal. Inmiddels bevelen veel klanten mij aan. Al met al is het ‘probleem’ inmiddels eerder te veel dan te weinig klanten!”

Wakker liggen van groei

Het is op momenten bikkelen, maar Jerry koos bewust voor vrijheid en zelfstandigheid als ondernemer. “Zelf je agenda kunnen bepalen, tijd voor mijn bijna driejarige dochter.  Al zit er ook een andere kant aan het ondernemerschap: je moet risico nemen en ervoor gaan. Er is een tijd geweest dat ik de aanvragen bijna niet aankon, dat vond ik een best heftige periode. Daar heb ik een oplossing voor moeten zoeken. Ik heb er nachtenlang wakker van gelegen: neem ik de stap om uit te breiden?”

Ondersteuning in een tijd van hectiek en risico

“Inmiddels heb ik twee werknemers in dienst en drie vestigingen in de regio Utrecht. Daar wordt het niet direct rustiger van; het brengt nieuwe hectiek mee, maar daar krijg ik als ondernemer veel energie van. Hoe mooi is het om te bouwen aan de groei van je bedrijf? Hoewel ik graag zoveel mogelijk zelf regel vond ik het prettig om regelmatig te kunnen sparren met mijn contactpersonen bij Finzie. Ook nu weer. Zij denken mee en bieden ondersteuning.”

Een klant vond mijn factuur te laag

“Laatst, op een zaterdag, ging de deurbel: een pakje met speciaalbieren, van een klant. Dat is toch leuk. Wat ik ook een keer meemaakte: voor een expat heb ik alles voor zijn hypotheek geregeld. Naast het advies nam hij nog een tweetal uren maatwerkuren af. Toen ik de factuur stuurde kreeg ik een belletje: hij ging niet akkoord met de factuur, die was te laag! Dat heb ik in al die jaren nog nooit meegemaakt. Een mooi compliment, voor het tarief van Finzie en mijn uitgebreide bemiddeling.”

Tips voor nieuwe franchisenemers?

“Tegen financieel adviseurs die voor zichzelf willen beginnen zou ik zeggen: zoek een formule die bij jou en je klant past. Ga eens praten met Finzie. Laat je uitgebreid voorlichten over wat de formule en het werken als financieel coach bij Finzie inhoudt. Een gesprek kost je niets en je hoort dat de formule veel meer inhoudt dan op papier staat. Finzie groeit en dat is niet voor niets.”

Kansen

“Je kansen liggen in de propositie voor de klant: persoonlijk advies en hulp tegen een heel scherp tarief. Je weet als klant hoeveel je betaalt en waarvoor je betaalt. Het is wel belangrijk om ervoor te zorgen dat je volume gaat draaien. Dat kan ook omdat het serviceteam in Hoorn een groot deel van de administratie uit handen neemt. Verder heb je marketingondersteuning en maakt gebruik van handige systemen, zoals het CMS systeem waarin ik precies zie wat de status van het dossier is.”

“Finzie helpt en ondersteunt, maar de uiteindelijke acquisitie ligt bij jezelf. Ik heb het bijvoorbeeld gezocht in samenwerking met notarissen en makelaars.”

Ook starten als financieel coach bij Finzie?

Ben je benieuwd of voor jezelf starten als financieel coach bij Finzie ook iets voor jou is? Kijk op de pagina Word franchisenemer voor meer informatie of maak vrijblijvend een (online) afspraak met Marco den Boer (06 – 53 62 64 42 of ). Hij kan je alles vertellen over de kansen die onze formule jou biedt.

Weten of jij en Finzie bij elkaar passen? Doe de check en ontdek of jij Finzie genoeg bent.

Doe de check
Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak