Franchisenemer aan het woord

Monique finzie coach amsterdam zuidMonique Kamphorst is een van de ruim 40 franchisenemers bij Finzie. Zij heeft haar eigen vestiging in Amsterdam-Zuid. In een interview legt Monique uit waarom zij destijds voor Finzie heeft gekozen en hoe het haar bevalt als financieel coach.

Hoe is het om een eigen Finzie vestiging op te zetten?

“Als startende ondernemer heb je het in het begin druk met het opbouwen van je lokale netwerk. Niet alleen het werken als financieel coach voor Finzie was voor mij nieuw, maar ook het marktgebied. Ik werkte namelijk voordat ik bij Finzie begon al een jaar of 35 in het Gooi, dus de omschakeling naar Amsterdam was dan ook wel even wennen.“ 

Wat deed je voordat je als financieel coach bij Finzie begon?

“Voordat ik bij Finzie begon, werkte ik vijf jaar als franchisenemer bij de SNS bank in Bussum. Ik had mijn eigen locatie met medewerkers in dienst. Naast hypotheekadvies, kwamen er daar ook andere werkzaamheden bij kijken. Ik moest mijn tijd verdelen over het geven van advies en het draaiende houden van een winkel. Dat was wel even iets anders dan wat ik nu bij Finzie doe. Nu ben ik verantwoordelijk voor mezelf en niet ook nog voor het salaris van mijn medewerkers. Dit geeft mij meer het gevoel van vrijheid.”

Waarom wilde je franchisenemer bij Finzie worden?

“Ik wilde meer adviseren en minder tijd kwijt zijn aan de werkzaamheden eromheen. Ik ben gaan nadenken over wat ik graag wilde en heb me verdiept in franchiseorganisaties in en rond Amsterdam. Uiteindelijk kwam ik via LinkedIn een bericht van (inmiddels directeur) Daniel Nieuwenhuizen tegen. Finzie trok mijn aandacht en ik ben vrij snel met Daniel in gesprek gegaan.”

Waarom heb je gekozen voor Finzie?

“De propositie van Finzie is anders dan die van andere franchisenemers. Finzie blijft haar klanten voorzien van advies, ook nadat de hypotheek is afgerond. Dat sluit aan op mijn visie. Ik vind het namelijk vanzelfsprekend dat je een klant blijft volgen. Ook het lage adviestarief dat Finzie hanteert, sprak mij aan. Want waarom zou je een klant het gemiddelde adviestarief laten betalen als hij of zij snel en makkelijk geholpen is? Daarnaast heb ik bij Finzie keuze uit bijna alle geldverstrekkers en kan ik makkelijk vergelijken, waardoor ik klanten altijd het best passende kan adviseren. En natuurlijk de ondersteuning vanuit het serviceteam in Hoorn is voor mij een pluspunt. Zij nemen alle administratie uit handen, waardoor ik me kan focussen op het geven van passend advies.” 

Hoe vind je het werken met de systemen van Finzie?

Dankzij de systemen kan ik voor de klant de best passende hypotheek uitzoeken. Klanten willen natuurlijk het liefst de laagste rente, aflossen wanneer het uitkomt en depotrente als het om een nieuwbouwwoning gaat. Ik vind het leuk om uit te zoeken hoe ik met mijn advies aan zoveel mogelijk voorwaarden kan voldoen.” 

Wat heb je gedaan om je netwerk op te bouwen?

“Om mijn netwerk te vergroten en naamsbekendheid te krijgen, heb ik makelaars die in mijn marktgebied zitten in kaart gebracht en benaderd. Ook ging ik naar netwerkbijeenkomsten van BNI. Dat is een wereldwijd netwerk van mensen, waarbij iedereen iets anders doet. Dit was voor mij een goede manier om in korte tijd veel nieuwe mensen te leren kennen en daar haal ik ook veel leads vandaan.” 

Waarmee heeft Finzie je tot nu toe het meest verrast?

“Finzie heeft mij positief verrast als het gaat om de formule, dat alles zo goed werkt. Het serviceteam dat alles voor je doet nadat ik het adviestraject met de klant heb afgerond. Dit scheelt mij veel tijd, waardoor ik mij kan concentreren op het advies. Ook de groei die Finzie heeft doorgemaakt heeft mij positief verrast. Ik vind het verbazingwekkend dat Finzie in zo’n korte tijd zoveel nieuwe franchisenemers operationeel heeft.” 

Wat wil jij toekomstige franchisenemers meegeven?

“Als franchisenemer bij Finzie wordt alles goed voor je geregeld. Je hebt keuze uit alle beschikbare producten die denkbaar zijn en de kwaliteit van Finzie is hoog. Daarnaast neemt het serviceteam op het hoofdkantoor in Hoorn alle administratie uit handen, waardoor je je als adviseur volledig kunt concentreren op wat je echt leuk vindt: het geven van passend advies.”  

Wil je ook starten als franchisenemer bij Finzie?

Overweeg je om voor jezelf te beginnen als adviseur? En ben je benieuwd of de franchiseformule van Finzie bij jou past? Doe dan de test en ontdek of je bij ons past of maak een vrijblijvende afspraak met Geoffrey Bergh (06 119 513 75 of geoffrey.bergh@finzie-nederland.nl). Hij kan je alles vertellen over de kansen die de formule van Finzie jou biedt.

Meer informatie
Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak