Oversluiten en verduurzamen: dit moet je weten!

Oversluiten en verduurzamenVeel woningeigenaren willen profiteren van de lage hypotheekrente en sluiten daarom hun hypotheek over. Maar wist je dat oversluiten ook een kans biedt om extra geld te lenen voor de verduurzaming van je woning? Zo kan je niet alleen besparen op je hypotheek, maar ook op je energierekening. 

Combineer oversluiten met verduurzamen

Als de rente van je huidige hypotheek hoger is dan de actuele hypotheekrente, levert oversluiten in veel gevallen financieel voordeel op. En combineer je oversluiten met verduurzamen? Dan kan je zelfs dubbel besparen. 

Als je je hypotheek oversluit kan je tegelijk extra geld lenen om je woning te verduurzamen. Je kan dit geld dan gebruiken voor energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen en isolatie. Door oversluiten en verduurzamen te combineren, bespaar je niet alleen op je hypotheek maar ook op je energierekening. 

Tip: Maak alvast een berekening en check of oversluiten in jouw situatie interessant is. 

De voordelen van verduurzamen

Het verduurzamen van je woning biedt veel voordelen. Zo houdt een goed geïsoleerde woning in de winter veel meer warmte binnen en in de zomer juist buiten. Hierdoor kan je niet alleen flink besparen op je energierekening omdat je minder hoeft te stoken, maar gaat je wooncomfort ook omhoog. 

Ook zonnepanelen leveren voordeel op. Met panelen op je dak kan je namelijk je eigen energie opwekken en direct in huis gebruiken. Hierdoor verbruik je minder energie van het net en gaat je energierekening omlaag. Daarnaast lever je natuurlijk een belangrijke bijdrage aan een beter milieu en krijgt je woning een hoger energielabel.

Oversluiten en verduurzamen via Finzie

Wil jij besparen op je maandlasten door je hypotheek over te sluiten? En denk je ook na over het verduurzamen van je woning? Goed bezig! Maak een afspraak bij een financieel coach van Finzie en bespreek je financiële mogelijkheden in een vrijblijvend eerste gesprek. 

De financieel coaches van Finzie zijn gecertificeerd Adviseur Duurzaam Wonen en helpen je behalve met je hypotheek ook graag met energiebesparende maatregelen.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak