Oktober woonmaand: 5 tips voor de inrichting van je huis

Stel maakt interieur keuzesDe maand oktober is dé woonmaand van het jaar. De zonnige zomerdagen worden ingeruild voor regenachtige herfstdagen en we zijn weer veel binnen te vinden. De woonmaand oktober is het daarom het perfecte moment om je (nieuwe) woning winterklaar te maken en een gezellig thuis te creëren. We hebben in deze blog 5 nuttige tips voor je interieur verzameld.

1. Maak je eigen moodboard

Als je hoofd vol zit met ideeën is het handig om je ideeën visueel te maken op een moodboard. Met een moodboard kun je in een oogopslag zien wat de sfeer van je nieuwe interieur moet worden. Verzamel kleuren, meubels, accessoires en andere inspirerende beelden op één bord en maak je ideeën waar. Er zijn verschillende manieren op een moodboard te maken. Je kunt ouderwets knippen en plakken, maar er zijn ook verschillende online tools waarmee je jouw eigen board kunt samenstellen zoals Pinterest.

2. Kies je woonstijl

Voorkom dat je interieur een mengelmoes van verschillende woonstijlen wordt en kies vooraf de stijl die bij je past. Natuurlijk kun je woonstijlen ook combineren, maar het is slim om voor de basis één stijl te kiezen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je grote meubels, zoals de bank en eethoek bij elkaar passen en maak je interieur af met accessoires. Als de basis goed en tijdloos is, kun je makkelijker afwisselen met trendy decoratie en hoef je niet ieder jaar een compleet nieuw interieur aan te schaffen als de trends veranderen.

3. Denk out of the box

Bij het inrichten en indelen van je woning kies je misschien snel voor de standaard opstelling. Zeker als je een bestaande woning koopt en hebt gezien hoe de vorige bewoners de woning hadden ingericht. Je hoeft dit natuurlijk niet hetzelfde te doen. Denk out of the box en zie mogelijkheden! Is de keuken gescheiden van je woonkamer? Denk er dan is over na om de muur te doorbreken. Heb je een grote open ruimte? Dan is juist het plaatsen van een tussenwand een goede optie om van een grote ruimte, twee ruimtes te maken. En misschien kun je wel extra ruimte creëren door een aanbouw of veranda?

4. Maak het persoonlijk

Heb je de inrichting en woonstijl van je nieuwe huis bepaald? Maak dan een selectie met persoonlijke items die bij jou passen en waar jij waarde aan hecht. Denk bijvoorbeeld aan een mooie vaas die je hebt gekregen van je oma of een klok uit je ouderlijk huis. Geef deze items een mooie plek in huis, want juist deze items gegeven karakter aan je woning en zorgen ervoor dat jouw huis een thuis wordt.

5. Bespreek je mogelijkheden

Heb je grootse verbouwplannen zoals het uitbreiden van je woning met een uitbouw? En kun je deze verbouwing niet betalen van je spaargeld? Dan betekent dit niet dat je plannen niet door kunnen gaan! Soms kun je een verbouwing bijvoorbeeld meefinancieren in je hypotheek. Een financieel coach van Finzie kan je precies welke mogelijkheden er zijn om je verbouwing te financieren. Meer weten? Maak dan een vrijblijvende afspraak met een financieel coach van Finzie bij jou in de buurt en bespreek je financiële mogelijkheden.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak