Hypotheekverstrekkers en -adviseurs vergelijken: hier moet je op letten

Hypotheekverstrekkers vergelijken
Er zijn zoveel verschillende hypotheekverstrekkers en -adviseurs, dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Ga je voor online advies of kies je een van de grote namen? Wil je veel geld betalen voor jouw hypotheekadvies of betaal je liever alleen voor datgene wat je ook geleverd krijgt? En hoe weet je waar je voor betaalt? Wanneer je hypotheekadviseurs gaat vergelijken, kom in een enorm oerwoud aan voorwaarden en voordelen terecht. Wij zetten voor je op een rijtje waar je op moet letten om de juiste hypotheekadviseur te vinden.

Kijk naar de prijs als je hypotheekadviseurs vergelijkt

Wanneer je hypotheekadviseurs gaat vergelijken, moet je goed opletten wat je krijgt voor je geld. Veel adviseurs adverteren met een prijs onder de €1500,-. Dat lijkt in eerste instantie een redelijke prijs, maar zodra je daar aan tafel zit, blijkt dat je voor alle extra’s moet bijbetalen. Bij Finzie krijg je all-in hypotheekadvies voor € 1.499,- . Hier komen geen extra kosten bij. Ook niet wanneer je met z’n tweeën een huis koopt of je er bijvoorbeeld een overlijdensrisicoverzekering bij wilt. Let dus goed op of de prijs waarmee geadverteerd wordt ook echt de prijs is, of dat daar nog kosten bijkomen zodra jij jouw situatie uitlegt aan de hypotheekadviseur en het soort advies wat jij nodig hebt. Vraag van te voren hoeveel het gaat kosten en wat je daarvoor precies krijgt.

Wanneer kun je jouw hypotheekadviseur bereiken

Werk jij vijf dagen in de week, dan is de kans groot dat je het fijn vindt om jouw hypotheekadviseur na kantoortijd te spreken. Niet bij alle hypotheekadviseurs kan dit. Let dus goed op wanneer je terecht kunt bij jouw hypotheekadviseur! Bij Finzie kun je bijvoorbeeld ook ‘s avonds en in het weekend afspreken. Dat kan ook bij jou thuis of bijvoorbeeld op jouw sportclub als dat zo uitkomt. Even een appje met een snelle vraag is ook geen probleem bij Finzie. Daar rekenen we niets extra’s voor, want bij ons is € 1.499,-  de totale prijs. Let op, want het kan zijn dat hypotheekadviseurs extra geld vragen voor telefoontjes en mailtjes beantwoorden die buiten de standaard gesprekken vallen.

Let er op dat jouw hypotheekadviseurs terecht kan bij alle geldverstrekkers , anders kun je duurder uitkomen dan nodig is.

Onafhankelijk hypotheekadvies

Niet alle hypotheekadviseurs hebben de mogelijkheid om bij elke geldverstrekker een hypotheek af te sluiten. Daardoor kun je niet bij elke geldverstrekker jouw hypotheek afsluiten en kun je dus duurder uitkomen dan nodig is.
Let er daarom altijd op dat jouw hypotheekadviseur terecht kan bij alle geldverstrekkers, zodat je zeker weet dat hij jou de beste opties geeft voor jouw hypotheek.

Meer dan alleen hypotheek advies

De coaches van Finzie blijven jouw financiën optimaliseren, ook nadat je jouw hypotheek hebt afgesloten. De Finzie coaches regelen alles voor jouw hypotheek, verzekeringen en spaargeld. Daardoor kun jij jouw financiën uit handen geven en hoef je je daarover dus geen zorgen meer te maken. Daarbij wordt er met de Best Uit Garantie continu gekeken of je teveel betaalt. Kan het ergens anders goedkoper? Dan krijg je meteen een seintje en kun je met een druk op de knop overstappen. Op die manier ben jij sowieso goedkoper uit. Daarbij kun jij je coach altijd bereiken wanneer je financiële vragen hebt en daar hoef je niet extra voor te betalen.

Traditioneel advies versus modern advies

Traditioneel hypotheekadvies is vaak onnodig duur en je krijgt er weinig voor. Daarbij zijn traditionele hypotheekadviseurs meestal alleen tijdens kantoortijden te bereiken. Kijk daarom ook eens naar nieuwe partijen. Zo werken we bij Finzie met adviseurs die al jaren in het vak zitten, maar sinds 2016 voor onze vernieuwende formule werken. Zo krijg je top kwaliteit hypotheekadvies, maar dan voor een eerlijke prijs!

Finzie’s hypotheekadvies is een all-in prijs, dus geen dure verrassingen achteraf.

Persoonlijk hypotheekadvies voor een online prijs

Je kunt je hypotheek ook online afsluiten. Dit lijkt vaak goedkoper, maar door gebrek aan kennis sluiten mensen meestal niet de best passende hypotheek af. Daardoor kunnen ze later in de problemen raken of hadden ze een hoop geld kunnen besparen. Veel online aanbieders vergelijken zichzelf met dure hypotheekadviseurs. Daardoor lijkt het ook goedkoper, maar niets is minder waar! Bij Finzie krijg je persoonlijk hypotheekadvies van een ervaren financieel coach al voor € 1.499,- ! Dit is een all-in prijs, dus geen dure verrassingen achteraf en dus net zo goedkoop als online aanbieders!

Ga langs en vergelijk!

Bij de meeste hypotheekadviseurs is het eerste gesprek gratis. Wil je zeker weten dat er geen dure verrassingen op de factuur komen te staan en jouw mogelijkheden bekijken? Vraag dan eens een aantal eerste gesprekken aan en vergelijk ze in het echt! Dan zul je zien dat goed hypotheekadvies lang niet zo duur hoeft te zijn als traditionele hypotheekadviseurs je willen laten geloven.

Maak nu een afspraak met een Financieel coach van Finzie bij jou in de buurt! 

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak