Hypotheek zonder advies is nauwelijks goedkoper dan eentje mét advies

Zeggen dat je goedkoper bent, of de beste, is nét even anders dan dat anderen dat zeggen. Zeker als zo’n ander een onafhankelijk partij als Moneyview is. Daar zitten jongens en meisjes met een zekere kijk op geldzaken. En die verkondigen dat een hypotheek mét professioneel advies helemaal niet veel duurder hoeft te zijn dan een hypotheek die je helemaal zelf uitzoekt. De zogenaamde execution only hypotheek.

Wat is dat ook alweer, execution only?

Als je een hypotheek execution only afsluit, krijg je geen betaald advies over welke hypotheek het beste bij jouw situatie past. Je betaalt dan alleen de afsluitkosten en daarmee is zo’n hypotheek goedkoper dan eentje met advies. Want daar betaal je immers voor. En dat is dan ook direct het grootste voordeel van een dergelijke hypotheek (een product, zoals wij dat noemen), de aanvangskosten liggen lekker laag.

Uiteindelijk is execution only niet véél goedkoper

Een van de redenen is dat veel partijen die zo’n product aanbieden, dit van slechts één aanbieder of een zeer beperkt aantal aanbieders doen. Het kan heel goed zijn dat je elders, mét advies, goedkoper uit bent omdat zij zaken doen met een goedkopere hypotheekverstrekker. Sowieso is het aantal aanbieders dat een tussenpersoon, zoals Finzie, in zijn assortiment heeft doorslaggevend in de zoektocht naar de best passende hypotheek.

Finzie vergelijkt alle hypotheekverstrekkers

Als je alle hypotheekverstrekkers in de markt met elkaar vergelijkt, is het eenvoudiger om de best passende hypotheek voor jouw situatie te vinden. Grote verliezers hierbij zijn partijen die slechts één product aanbieden zoals banken met hun eigen hypotheek of zeer beperkte execution only partijen. En dan komt het volgende punt: wat reken je dan voor die advieskosten?

Advieskosten bij Finzie laag. Héél erg laag

Gemiddeld ben je bij Finzie een slordige € 1350 goedkoper uit dan bij traditionele partijen. En dat is, anders dan bij execution only, met onafhankelijk én persoonlijk advies. Je eerste hypotheek kost € 1.499,- bij ons en een volgende hypotheek € 1.999,- .

Dus…

Goedkoop is in veel gevallen duurkoop. Even een hypotheekje scoren via internet leidt in veel gevallen tot hogere maandlasten dan een hypotheek met de whole shebang. En dan hebben we het nog geen eens gehad over de overheerlijke kop koffie die je bij je coach krijgt.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak