Finzie is de ideale uitkomst voor de zelfstandig hypotheekadviseur

finzie coach Dennis Karté Alkmaar

Dennis Karté is sinds 1 november 2017 franchisenemer bij Finzie. Sindsdien is hij de markt van het hypotheekadvies in Alkmaar aan het veroveren. Dit doet hij met passie voor het vak. In dit interview vertelt hij over zijn start en waarom hij de keuze voor Finzie heeft gemaakt.

Hoe gaat het nu met jouw Finzie vestiging?

“Het gaat best wel goed. Ik zit in Alkmaar en omstreken. Ik heb nog geen concullega’s hier. Dat is op zich wel lekker. Eerst was het even zoeken hoe het allemaal werkt, maar vooral de laatste paar maanden gaat het prima. Het mag uiteraard drukker worden, maar de rekeningen kunnen betaald worden en ik houd ook nog wat over. Dat is het belangrijkste.”

Wat heb je gedaan voordat je startte als franchisenemer bij Finzie?

“Ik heb hiervoor 11 jaar in loondienst gezeten. Dit was ook voor de financiële dienstverlening en ik heb toen voornamelijk hypotheken gedaan. Dat is mij toen prima bevallen. Voor mensen klaar staan en hen helpen zit ook wel een beetje in me.”

Hoe ben je op het idee gekomen om voor jezelf te beginnen?

“Bij het bedrijf waar ik zo’n 11 jaar gewerkt heb, kon ik op een gegeven moment mijn ei niet meer kwijt. Dat kon ik wel in de hypotheekwereld. Ik ben toen door een kennis op Finzie gewezen. Eerst wist ik niet zeker of voor mezelf werken wel iets voor mij was, maar stiekem is het toen wel gaan kriebelen. Mensen hadden wel eens vaker aan mij gevraagd waarom ik niet voor mezelf ging beginnen. Dat heb ik altijd weggewimpeld, maar toen kwam Finzie.

In eerste instantie zei ik nee, maar ik heb Finzie toch met een schuin oog in de gaten gehouden. Toen ben ik een keer op de site van Finzie gaan kijken en heb ik het profiel ingevuld. Daar kwam een 100% match uit. Dat geloofde ik natuurlijk niet. Ik heb wel zelfvertrouwen, maar toch dacht ik: dat doen ze vast bij iedereen. Ik heb het toen nog een keer ingevuld met de gegevens van een vriend van mij en toen kwam ik uit op 70% ofzo. Dus het klopte wel.
Ik heb toen mijn gegevens achtergelaten en de volgende dag hing Geoffrey Bergh aan de lijn. Hij heeft mij overtuigd.

Ik heb het concept van Finzie ook voorgelegd aan wat vrienden en hen gevraagd hoe zij erover dachten. Ik was zelf wel enthousiast, maar ik was benieuwd of anderen dat ook zo zagen. Zij zeiden toen: dat moet je doen!  Ik heb daarna een aantal gesprekken gehad en toen is het wel snel gegaan.”

Wat heeft Finzie dat jou overtuigde om voor jezelf te beginnen?

“In ieder geval het concept over de prijs. De laatste jaren heb ik ook wat gesteggel gehad over de prijs met mijn oude baas en de vrijheid die ik daarin had of juist niet. Daar wrong het wel een beetje. Het concept van Finzie sprak me aan. De prijs en de binnendienst die een hoop werk uit handen neemt. Bij mijn oude werkgever deed ik alles van a tot z. Dat is prima als je er de tijd voor hebt, maar als je geen tijd hebt, komt het nooit uit. Het concept van dat ik me kan richten op de klanten en dat het service team de bemiddeling doet, vind ik top!”

Hoe heb je de start bij Finzie ervaren?

“De eerste maand ben je wel een beetje zoekende. Je moet aan de systemen wennen en daarbij draai je nog niets. Het wordt je ook uitgelegd dat je je de eerste maand niet rijk moet rekenen, maar dat je zelf je weg moet vinden. Dat klopt ook wel en daar word je ook wel in gesteund.”

Hoe ben je aan je eerste klanten gekomen?

“Ik heb aan mijn netwerk laten weten dat ik voor mezelf ging starten en als ze nog mensen wisten, dat ze dan aan mij moesten denken. Dat is best wel aardig gelukt. Later en nog steeds heb ik ook via Finzie leads gekregen, maar de eerste klanten zijn uit mijn eigen netwerk gekomen.”

Wat waren de reacties van jouw eerste klanten?

“De eerste vroegen zich wel af met welke partij ze zaken gingen doen. Ze kende mij natuurlijk, maar Finzie niet. Ze vroegen zich af waar ze terecht zouden komen. Als je de eerste klanten dan eenmaal goed geholpen hebt, dan gaat de rest vanzelf rollen. En die waren erg tevreden over de gang van zaken. Ze moesten minder betalen, dat scheelt ook. Uit je eigen netwerk zullen er vast mensen zijn die jou wel € 2000,- gunnen, maar die worden nu extra enthousiast, omdat het tarief ook nog eens gunstig is. Daarom komen anderen sneller bij mij aan tafel.

Ik heb nu een nieuwbouwproject hier in Alkmaar en het leek alsof ze vastzaten aan een financieel adviseur. Dat is natuurlijk niet zo en ik heb een van hen geholpen. Hij was zo tevreden dat hij voor mij is gaan lobbyen. Nu heb ik vijf van die klanten hier aan tafel. ”

Wat is jouw advies voor financieel adviseurs die willen starten bij Finzie?

“Ik denk dat als je al een aantal jaren aan het werk bent als adviseur en je ervan houdt om de touwtjes zelf in handen te hebben, dat Finzie de ideale uitkomst is. Je hoeft geen verantwoording af te leggen bij een grote baas, maar krijgt wel support.”

Ook starten als Franchisenemer van Finzie?

Ben je benieuwd of voor jezelf starten ook iets voor jou is?

Kijk op de franchise pagina voor meer informatie of maak vrijblijvend een afspraak met Marco den Boer (06 – 53 62 64 42 of ). Hij kan je alles vertellen over de kansen die onze formule jou biedt.

Word franchisenemer

 

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak