DSB bank klanten opgelet!

DSB klanten opgelet!Heb jij nog een oude DSB bank hypotheek? En wil je je hypotheek aflossen of oversluiten naar een andere hypotheekverstrekker met een scherpere rente én betere voorwaarden? Dan is er goed nieuws! Je kunt je oude DSB bank hypotheek in de meeste gevallen sinds 1 april 2020 boetevrij aflossen of oversluiten.

DSB bank hypotheek

Er zijn nog een hoop mensen met een oude DSB bank hypotheek. In 2009 is DSB bank failliet verklaard en sinds 2016 wordt de hypotheekportefeuille beheerd onder de naam Finqus. Finqus beheert de hypotheken van klanten die hun hypotheek in het verleden hebben afgesloten bij DSB bank. 

Boetevrij oversluiten

Heb je nog oude DSB bank hypotheek? Dan is er goed nieuws! Sinds 1 april 2020 is het namelijk mogelijk om je hypotheek boetevrij af te lossen of over te sluiten naar een andere hypotheekverstrekker. Doordat het oversluiten nu boetevrij mogelijk is, blijven de oversluitkosten laag en heb je alleen te maken met kosten voor het hypotheekadvies, notariskosten en taxatiekosten. Deze éénmalige kosten zijn fiscaal aftrekbaar. 

Het oversluiten van je oude DSB bank hypotheek is voordelig, want je betaalt nu waarschijnlijk nog een hoog rentepercentage. Door je hypotheek over te sluiten naar een bank met een lage rentestand kun je een hoop besparen op je maandlasten. Bij het oversluiten van je hypotheek los je jouw huidige DSB bank hypotheek af en sluit je een nieuwe hypotheek af bij een andere hypotheekverstrekker. Oversluiten was vòòr 1 april al mogelijk voor extra (tweede) leningen, maar nu dus voor alle soorten hypotheken.

Niet iedereen kan oversluiten

Aan het oversluiten van je oude hypotheek zijn een aantal voorwaarden verbonden. Zo moet je huidige DSB bank hypotheek minimaal 10 jaar hebben gelopen. Daarnaast is het oversluiten van je hypotheek alleen mogelijk als je de benodigde nieuwe lening kunt afsluiten op basis van je huidige financiële situatie. 

In sommige gevallen kunnen wij geen oplossing bieden. Dit is bijvoorbeeld het geval als je hypotheek boven de van de waarde van de woning ligt. Dit is voor geldverstrekkers niet acceptabel. Het is dan niet mogelijk om je hypotheek over te sluiten. 

Oversluiten: hoe werkt dat?

Wil je je oude DSB bank hypotheek oversluiten? Dan is het een goed moment om je te verdiepen in de hypotheekaanbieders. De tarieven en voorwaarden voor hypotheekadvies variëren namelijk enorm. En hypotheekadvies hoeft niet duur te zijn; bij Finzie kun je je hypotheek al oversluiten voor het scherpe tarief van € 1.999,- . Tijdens het hypotheekadviesgesprek bekijkt een financieel coach jouw persoonlijke situatie en vergelijkt bij zijn advies verschillende geldverstrekkers om te kijken welke rentevastperiode en voorwaarden het beste bij jou passen. Zo kun jij de best passende hypotheek afsluiten. 

Ook je verzekeringen checken

Als je dan toch bezig bent met je hypotheek, kun je gelijk je verzekeringen laten checken. Als je je verzekeringsportefeuille onderbrengt bij Finzie, betaal je sowieso geen provisie meer en dat scheelt al snel 20% verzekeringspremie.

Best Uit Garantie

Als je je hypotheek of verzekeringen oversluit via een financieel coach van Finzie dan stopt onze dienstverlening niet. Bij het hypotheekadvies ontvang je namelijk standaard 1 jaar de Best Uit Garantie. Met de Best Uit Garantie houden wij onder andere je hypotheek in de gaten en ontvang je een seintje als je beter uit kunt. Daarnaast zijn er allemaal extra’s in de Best Uit Garantie waar je korting op krijgt.

Waar wacht je nog op

Wil jij weten wat er voor jou mogelijk is? Maak dan een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek met een financieel coach van Finzie. Hypotheekadvies is bij ons mogelijk via een videogesprek of op locatie van een coach bij jou in de buurt.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak