De 7 risico’s van online je hypotheek afsluiten

Hypotheekadvies is vaak nog te duur. Zeker wanneer jij je realiseert dat je het hypotheekadvies uit je eigen zak moet betalen, omdat de bank dit niet meer financiert. Online je hypotheek afsluiten kost veel minder, maar het kan duur voor je uitpakken. Wij zetten alle risico’s van online een hypotheek afsluiten duidelijk voor je op een rij.

1. Je weet niet genoeg over hypotheken om online je hypotheek af te sluiten

Een hypotheek sluit je maar een paar keer in je leven af. Echt een expert zul je er niet in worden. Daarbij is het ook best ingewikkeld om over alle zaken rondom hypotheken op de hoogte te zijn. Wat is bijvoorbeeld de laagste rente op dit moment en bij welke bank kun je die krijgen? Wat zijn de voorwaarde van die bank en hoe kun je daaraan voldoen? Hoe kun je jouw maandlasten omlaag krijgen door slimmer om te gaan met wat voor hypotheek je afsluit? Dit zijn allemaal vragen waar de meeste mensen niet zomaar het antwoord op hebben. Daarom is de kans groot dat je niet genoeg weet over hypotheken om de beste hypotheek voor jouw situatie te kunnen afsluiten.

Een financieel coach neemt al deze vragen en nog veel meer met jou door. Vervolgens gaat hij voor jou aan de slag. Hij zet alle informatie op een rijtje en gaat op zoek naar een hypotheek die zowel qua rente, rente periode en voorwaarden het beste bij jouw situatie past. Daardoor krijg jij een hypotheek die je kunt betalen, nu én straks!

Online je hypotheek afsluiten lijkt goedkoop, maar wanneer het aankomt op de voorwaarden kan het duur uitpakken.

2. Je hebt te weinig kennis en tijd om door de voorwaarden heen te spitten: het duurt langer!

Een van de zaken waar hypotheekadviseurs heel erg goed in zijn, is het doorspitten van voorwaarden. Deze kunnen per aanbieder nogal verschillen. De voorwaarden maken vaak het verschil of een hypotheek wel of niet bij jou past. Wat zijn bijvoorbeeld de regels rondom het tussentijds aflossen? En hoeveel eigen geld heb je nodig? Zeker wanneer je zzp’er bent of een eigen bedrijf hebt, kan er in de voorwaarden iets staan waardoor je een hypotheek wel of niet krijgt. Deze moet je dus goed doorlezen en zelfs als je het goed doorleest, wil nog niet zeggen dat het duidelijk is. De voorwaarden worden vaak in vaktaal geschreven, waardoor je meestal niet goed snapt wat ze precies bedoelen.

Online je hypotheek afsluiten lijkt goedkoop, maar wanneer het aankomt op de voorwaarden kan het duur uitpakken. Daarbij heb je bij Finzie al all-in hypotheekadvies vanaf € 1.499,- , wat net zo veel is als sommige online hypotheekaanbieders! Alleen krijg je bij Finzie wél persoonlijk advies en spitten onze coaches met liefde alle voorwaarden door om de best mogelijke hypotheek voor jouw situatie te regelen. Gevolg: je hypotheek is véél sneller rond! Weten wat je wel en niet krijgt bij verschillende aanbieders? Wij vergelijken hypotheekadvies aanbieders voor je!

3. Je sluit een verkeerde periode en/of rente af

De huidige hypotheekrentes kun je zo online vinden, maar welke rente past bij jouw situatie en voor hoe lang zet je die vast? Een rente van minder dan 2% klinkt natuurlijk heel verleidelijk, maar misschien is het slimmer om een net iets hogere rente vast te zetten voor een langere tijd. Dit is helemaal afhankelijk van jouw situatie. Het scheelt namelijk nogal of je aan het begin of einde van je carrière staat. Daarbij verandert je situatie wanneer je kinderen krijgt of deze juist het huis uit gaan. Dit zijn allemaal zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je de rente en renteperiode gaat kiezen.

4. Je mist een goede deal

Kies uit alle aanbieders

Wanneer je online je hypotheek afsluit, heb je niet altijd inzicht in welke hypotheekaanbieders er worden aangeboden. Het kan zijn dat je bij het bedrijf waar jij jouw hypotheek wilt afsluiten, niet uit alle hypotheekaanbieders kan kiezen. Daardoor kan je een goede deal missen. Bij Finzie kijken we naar álle hypotheekaanbieders, waardoor we ook echt de beste deal voor jou kunnen maken.

Hogere hypotheekrente kan goedkoper zijn

Wanneer je zelf online een hypotheek afsluit, vergelijk je natuurlijk hypotheekrentes. De kans is dan groot dat je jezelf laat afschrikken door een hypotheek met een hogere hypotheekrente in het begin. Juist dan kan het de moeite lonen om goed verder te lezen omdat je over de gehele looptijd van de hypotheek uiteindelijk goedkoper uit bent dan bij een hypotheek waar je met een lagere rente start. Financieel coaches zijn ervaren in het maken van deze lastige berekeningen en kunnen je daardoor een hoop geld laten besparen.

5. De hypotheek past niet goed bij jouw situatie waardoor je teveel betaalt

Online je hypotheek afsluiten lijkt snel en makkelijk, maar je mist een hoop informatie. Online hypotheken zijn een soort one size fits all. Als starter kom je nog enigszins uit de voeten. Wil je voor de tweede keer een hypotheek afsluiten, dan heb je al snel een adviseur nodig. Ook in bijzondere situaties is hypotheekadvies echt aan te raden. Bijvoorbeeld wanneer je gaat scheiden en je slechts de helft van je vorige woning waarde kan meenemen. Of wanneer je een grote spaarrekening hebt en je wat geld kunt investeren in je nieuwe huis. Als je jouw hypotheek online afsluit, kan hij onnodig duur uitpakken als jij je in een van deze situaties bevindt. Laat daarom altijd een hypotheekadviseur de beste optie voor je berekenen, want uiteindelijk ben je veel goedkoper uit!

Veel online hypotheekmodules geven niet alle informatie die je nodig hebt om een hypotheek af te sluiten.

6. Online hypotheekadvies biedt niet alle opties

Zeker wanneer je voor het eerst een hypotheek afsluit, is het handig als er iemand met je meekijkt. Iemand met verstand van hypotheken welteverstaan, want je kunt een hoop opties mislopen. Aan alleen een hypotheek heb je in de meeste gevallen niet genoeg. Hoe zit het bijvoorbeeld met de NHG en welke verzekeringen heb je nodig als je geld wilt lenen van de bank. Veel online hypotheekmodules geven niet alle informatie die je nodig hebt om een hypotheek af te sluiten.

Bij Finzie krijg je all-in hypotheekadvies. Dat betekent dat je voor € 1.499,-  alle informatie, gesprekken, persoonlijk advies en bemiddeling krijgt om jouw hypotheek rond te krijgen. Dat is bijna evenveel geld als wanneer jij jouw hypotheek online afsluit zonder de hulp van een adviseur!

7. Online hypotheekadvies is soms net zo duur als persoonlijk hypotheekadvies

Online hypotheekadviseurs lijken veel goedkoper. Dat komt omdat ze zichzelf vergelijken met de traditionele hypotheekadviseurs. Die vragen vaak nog meer dan €3000,-. Bij Finzie vinden we dat nergens voor nodig. Wij werken namelijk efficiënt waardoor we persoonlijk hypotheekadvies voor een online prijs kunnen aanbieden. Bij Finzie krijg je daarom al vanaf € 1.499,- all-in hypotheekadvies! Dit betekent dat je het beste advies krijgt, jouw hypotheek snel geregeld is én je niets extra betaalt voor het laten regelen van de benodigde verzekeringen.

Kennis maken met een financieel coach bij jou in de buurt?

Wist je dat het eerste gesprek gratis is? Daarin kun jij kennismaken met een coach bij jou in de buurt. Hij of zij legt je precies uit hoe hypotheekadvies werkt en op welke punten jij kunt besparen.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak