3 tips om oversluiten en verduurzamen van je huis te combineren

oversluiten en verduurzamenOverweeg jij je hypotheek over te sluiten bij deze lage rente? En zou je je huis energiezuiniger willen maken en wil je dit meefinancieren? Lees dan deze 3 tips over het slim combineren van oversluiten en verduurzamen van je huis. (Spoiler: je maandlasten kunnen zelfs lager worden).

Tip 1: maak gebruik van de lage rente

De rente staat laag en daardoor loont het in veel gevallen om de hypotheek over te sluiten. Dus waarschijnlijk ook bij jou. Hierbij moet je wel rekening houden met kosten die je maakt om je hypotheek over te sluiten, zoals taxatie-, advies- en notariskosten en wellicht het afkopen van een rentevergoeding. Een financieel coach van Finzie kan dit precies voor je uitrekenen, zodat je weet of je onder de streep echt voordeliger uit bent. 

Valt de rekensom gunstig uit en wil je je hypotheek oversluiten? Bedenk dan ook direct of je komende tijd wilt investeren in energiebesparende maatregelen, zoals zonnepanelen, isolatie of een warmtepomp. En of je dat wilt financieren uit je hypotheek of met spaargeld. Als je die kosten namelijk wilt betalen uit je hypotheek, kun je dat beter meteen meenemen in je nieuwe hypotheek. Je hoeft bepaalde kosten dan maar een keer te maken.

Tip 2: hoe maak je je huis energiezuinig?

Welke maatregelen wil jij komende jaren maken om je huis te verduurzamen? En wat gaat dat ongeveer kosten? Misschien weet je het al precies en misschien moet je hier nog verder in duiken. In ieder geval is het goed om te weten dat je voor dit soort investeringen meer mag lenen: in plaats van 100% van de waarde van je huis mag je tot wel 106% van de waarde van je huis lenen. Met als voorwaarde dat je die extra 6% natuurlijk wel investeert in energiebesparende maatregelen.  

Weet je nog niet precies welke energiebesparende maatregelen je wilt nemen en wanneer? Dan kun je deze toch alvast in de financiering meenemen bij het oversluiten van je hypotheek. Het geld komt in een depot te staan. Pas wanneer je het nodig hebt gebruik je dit depot en kun je je kosten voor verduurzaming hieruit betalen.

Tip: jouw financieel coach kan een energieadvies rapport maken, specifiek voor jouw huis. Vraag hiernaar bij jouw financieel coach! Hierin staat welke energiebesparende mogelijkheden er zijn en ook wat het je kost en oplevert. Financieel coaches van Finzie weten ook veel van lokale en landelijke subsidies. Wel zo overzichtelijk en prettig: zo kun je alle vragen die je hebt op een plek stellen en hoef je niet allerlei verschillende experts te raadplegen.

Tip 3: laat berekenen wat oversluiten in combinatie met energiebesparen je oplevert

Wil je weten of oversluiten in jouw situatie voordelig is, welke kosten hierbij komen kijken en hoeveel je kunt bijlenen voor het verduurzamen van je huis? En wil je weten wat je maandlasten dan worden? Of wil je je hypotheek niet oversluiten maar wel je huis verduurzamen? Ook daar zijn oplossingen voor. Maak een gratis oriënterende afspraak met een financieel coach van Finzie en bespreek je mogelijkheden.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak