5 redenen waarom hypotheekadvies veel goedkoper kan en nog steeds super goed is

Goedkope hypotheekadviseur

Goed advies hoeft helemaal niet duur te zijn, al willen veel traditionele hypotheekadviseurs je dat wel laten geloven. Zij vragen vaak nog meer dan €3000,- voor hypotheekadvies, terwijl het makkelijk voor € 1.499,- kan! En dan is het net zo goed en super persoonlijk! Hoe dat kan? Wij geven je 5 redenen waarom hypotheekadvies veel goedkoper kan en nog steeds super goed is!.

1. Traditionele hypotheekadviseurs hanteren een natte-vinger tarief

Verbod hypotheekprovisie maakt niet eerlijker

Provisie- en bonusregelingen rond hypotheken zeggen je misschien niet zoveel. In het kort komt het hierop neer: hypotheekadviseurs kregen voorheen extra geld voor jouw hypotheek wanneer je hypotheek hoger werd en je meer producten afsloot. Deze regelingen werden in 2013 afgeschaft. Het idee was dat hypotheekadvies eerlijker zou worden. Helaas was dit bij veel hypotheekadviseurs niet het geval. Het betekende namelijk ook minder inkomsten voor de deze hypotheekadviseurs. Een keer raden hoe ze dit probeerden te compenseren! Juist, door nog steeds dezelfde tarieven te vragen.

Je betaalt voor de uren die de hypotheekadviseur niet werkt

Als we uitgaan van een uurloon van €100 zou jouw hypotheekadviseur dus zo’n 30 uur besteden aan je hypotheek. Laten we je één ding vertellen: voor een goed hypotheekadvies ben je ongeveer 10 tot 14 uur kwijt. Zo eerlijk is het hypotheekadvies in de meeste gevallen dus echt niet geworden. Finzie noemt dit een natte-vinger tarief en dat vinden wij niet eerlijk. Daarom vragen wij € 1.499,- voor compleet en persoonlijk hypotheekadvies, inclusief bemiddeling. Wij vinden namelijk dat je alleen hoeft te betalen voor het werk wat we ook echt verrichten.

Eén tarief voor hypotheekadvies

Bij Finzie hanteren we 1 tarief voor hypotheekadvies. Dat betekent dat dit het bedrag is wat je betaalt voor het hele traject, inclusief het advies, de kopjes koffie, de telefoontjes en de bemiddeling. Veel traditionele adviseurs rekenen extra euro’s wanneer je bijvoorbeeld met zijn tweeën bent of een overlijdensrisicoverzekering erbij wilt. Nergens voor nodig, want we zijn er niet meer tijd aan kwijt.

2. Voor goed hypotheekadvies hoef je niet op een dure A locatie te zitten

De hypotheekadviseur komt naar jou toe, waar en wanneer jij dat wilt! Dat is het nieuwe on-demand hypotheekadvies waar wij bij Finzie voor gaan. Dat kan bijvoorbeeld bij jou thuis, maar ook op je werk of in je favoriete café. En natuurlijk ook via de mail, webcam en telefoon. Dit doen we wanneer dat jou uitkomt, of dat nu tijdens of buiten kantoortijden is. We geloven dus niet in kantoren op dure locaties. Want hoe gezellig is een winkelstraat als je ‘s avonds hypotheekadvies wilt? Of als je advies via de webcam wilt?

Traditionele hypotheekadviseurs zitten vaak in dure panden waardoor ze onnodig extra kosten maken. Extra kosten die verwerkt worden in hun vergoeding voor jouw hypotheekadvies. Nergens voor nodig dus, want een goedkopere hypotheekadviseur kun je makkelijk regelen als je geen onnodig dure locaties huurt

3. Grote, logge organisaties betekenen meer mannetjes die geld willen verdienen

Traditionele hypotheekadviseurs zijn aangesloten bij grote, logge organisaties. Hoe meer mensen ergens werken, hoe meer mensen uitbetaald moeten worden. Daarnaast zijn het vaak transactiegerichte bedrijven met zware kostenstructuren. Lees: ze moeten veel kosten maken én zijn gewend om met grote bedragen te schuiven. Wat dacht je bijvoorbeeld van al die tv reclames? Dit betekent dat traditionele hypotheekadviseurs één doel hebben: zoveel mogelijk hypotheken afsluitenHet stukje persoonlijke aandacht en blijvende nazorg valt daardoor weg.

Door de transactiegerichte houding en de kostenstructuur willen ze dus vooral zoveel mogelijk verdienen. En als gevolg zie je dat terug in je hypotheekadvies. Wil jij meer betalen zodat een grote organisatie meer verdient? Finzie is een efficiënte organisatie met een lage kostenstructuur. We werken vanuit één centrale organisatie zodat onze coaches zich vol overgave op jouw hypotheekadvies kunnen richten. Het serviceteam pakt vervolgens de administratieve taken op.

Op die manier doet iedereen waarin ze gespecialiseerd zijn en overtreffen we concurrenten op kosten, service en aanbod. En daar zijn wel heel trots op.

4.  Ouderwetse systemen zijn dure systemen

Je betaalt voor ouderwetse systemen

Grote kans dat ook jij non-stop online bent en altijd en overal zaken wilt kunnen doen. Als consument gaan we vaak vol enthousiasme mee op de stroomversnelling van technologische vernieuwingen. Helaas hebben bestaande bedrijven daar wat meer moeite mee. Ze zitten vast in ouderwetse systemen en processen waardoor ze niet (snel genoeg) kunnen profiteren van de nieuwste technologie. Ouderwetse systemen betekenen in dit geval dure systemen en onnodig veel personeel. Ook deze extra uitgaven worden indirect verrekend in de kosten voor jouw hypotheekadvies.

Finzie is ingericht op de nieuwste technologie

Omdat Finzie in 2016 is gestart, profiteren wij én jij direct van de nieuwste technologie. We zijn als organisatie ingericht om continu optimaal gebruik te maken van de allernieuwste technologie. Voorbeelden daarvan zijn krachtenbundeling en slimme systemen. Zo geven onze financieel coaches het advies en pakt het centrale serviceteam daarna de bemiddeling op. Jij hoeft alleen je documenten in je ‘Mijn Finzie’ omgeving te uploaden en het balletje gaat rollen. Hierdoor kunnen we sneller schakelen, maken we minder kosten, is jouw hypotheek sneller geregeld én heb je altijd en overal inzicht in jouw geldzaken. Zo kunnen hypotheekadviseurs veel goedkoper worden.

5. Door jou wat te laten doen, bespaar je direct op de kosten

Dit is een instinker, want jij moet altijd dingen voor een hypotheek doen zoals je papierwerk verzamelen en deze naar je adviseur mailen. Met Finzie pak jij dit alleen veel slimmer aan en bespaar je direct op jouw hypotheekadvies. Je hoeft alleen de benodigde documenten te uploaden in je ‘Mijn Omgeving’ en jouw aanvraag wordt direct beoordeeld. Dus het gaat niet meer via een adviseur en een assistent, maar het komt direct bij de beoordelaar terecht. Het is ook nog eens veel veiliger als het op privacy aankomt, want alleen de mensen die echt bij de gegevens moeten om jouw hypotheek te regelen, krijgen deze informatie te zien.

Wil je ook goedkoper hypotheekadvies?

We kunnen ons voorstellen dat je nieuwsgierig bent naar professioneel hypotheekadvies waarmee jij keiharde euro’s bespaart. Doordat Finzie efficiënt werkt, bespaar jij geld op jouw hypotheekadvies. Je vindt altijd een financieel coach bij je in de buurt, die je graag helpt. Waar en wanneer het jou uitkomt.

Wil je weten wat een Finzie coach voor jou kan betekenen? Maak dan gratis een eerste afspraak om jouw situatie te bespreken.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak