Wat is het energielabel?

Als je jouw huis gaat verkopen, dan moet je een energielabel voor jouw huis hebben. Het energielabel is een manier voor de koper om te zien hoe zuinig, milieuvriendelijk en/of energiebesparend jouw huis is.

Ieder huis heeft een voorlopig energielabel

Begin 2015 hebben alle woningeigenaren in Nederland een voorlopig energielabel ontvangen. Dit voorlopige label is onder andere gebaseerd op het bouwjaar. De overheid heeft deze toen uitgedeeld om mensen te stimuleren om hun huis energiezuiniger te maken en zo een hoger label te krijgen.

Definitief energielabel

Dit voorlopige energielabel is een schatting. Ga jij jouw huis verkopen, dan ben je verplicht jouw energielabel kenbaar te maken aan de kopers. Doe je dit niet, dan krijg je een boete van € 405,-. Dat wil je natuurlijk niet. Vraag daarom jouw definitieve label aan via Energielabelvoorwoningen.nl.

Hoe energiezuinig is het huis dat jij koopt?

De energielabels gaan van A t/m G. Hierbij is A super energiezuinig en G zo goed als niet.

Het energielabel is verplicht als je een huis gaat verkopen en ook als je een huis gaat kopen loont het om naar het label te kijken. Hoe dichter het huis wat jij gaat kopen bij energielabel A zit, hoe lager de energielasten zijn. Als een huis heel slecht geïsoleerd is, moet je nog een hoop doen om de warmte binnen te houden. Anders wordt de energierekening heel hoog. Dat is zonde van je geld. Het energielabel kun je dus goed gebruiken tijdens de onderhandelingen over de prijs van het huis.

Vragen over jouw hypotheek?

Heb je vragen over jouw huidige hypotheek of wil je weten wat je kunt lenen voor een koophuis? Neem dan contact op met een financieel coach bij jou in de buurt. Het eerste gesprek is gratis en vrijblijvend.

Sluit menu Mijn Finzie Mijn Finzie
Zoeken
Maak een gratis afspraak